Головна » 2015 » Жовтень » 26 » 25-та річниця Студентської революції на граніті
10:24
25-та річниця Студентської революції на граніті

25-та річниця Студентської революції на граніті

       Відеоурок з подальшим обговоренням  на тему : “Український патріотизм проти комуністичної системи”, 11-ті  класи, педагоги- організатори Виверець О.О. та Фенік Ю.М.

    З метою сприяння формуванню громадянських почуттів, свідомої соціальної активності учнів, збереження пам’яті про борців за незалежність України, консолідації учнів навколо ідеї захисту України,  вшанування патріотизму і мужності української молоді    в усіх навчальних закладах району пройшли заходи з відзначення 25-ї річниці Студентської революції на граніті.

   Вчителі історії проводили    з учнями 9-11 класів    бесіди на теми : «Молодь у боротьбі за відновлення української державності:  Революція на граніті. Помаранчева революція. Революція гідності», «Молодь у боротьбі за відновлення української державності», а також проведено  усний журнал   «Революція на граніті – погляд із сьогодення», круглий стіл на тему:                      «Борітеся й поборите – вам Бог помагає…» та   комбіновані уроки історії  на тему: «Український патріотизм проти комуністичної системи».

      Класними керівниками протягом тижня проведено уроки мужності на теми: «Україно моя, ти одна, як життя», «Над Україною плаче небо»,    урок – реквієм на тему: «Нація безсмертна не  вмирає!» для учнів 8-9 класів. У своїх виступах учні  зазначили, що продовженням Революції  на граніті стали  Помаранчева  та  Революція  Гідності, а  молоде покоління  засвідчило своє бажання жити  у вільній, демократичній державі.

   Учні 10 -11 класів   переглянули фільм «16 днів. Революція на граніті».

    Шкільні бібліотекарі   організували      виставки  світлин та статей «Акції протесту 90-го. Мета і методи боротьби»  задля того, щоб учні шкіл  мали змогу самостійно ознайомитись з перебігом подій «Революції на граніті», її наслідками в загальнодержавному контексті та впливу на подальшу історію України.

                                    І.В.Михайліна, методист РМК

Перегляд фільму "16 днів Революції на граніті" в А-Іванівському НВК, уроки пам'яті в Скосарівському та Ісаївському НВК

Урок- презентація «Борітеся й поборете-вам Бог помагає» проведений вчителем історії Олексіївського НВК Гоменюк В.М.

Переглядів: 395 | Додав: ілька | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar