Головна » 2017 » Лютий » 22 » Амбарівський НВК
10:17
Амбарівський НВК

Міжнародний день рідної мови в Амбарівському НВК

       Нетлінним скарбом століть називають національну мову і літературу — скарбом, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова — живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей скарб. Саме з метою розширення знань про красу і багатство української мови, пробудження почуття національної гідності, виховання  любові до рідної мови, рідного краю і був проведений виховний захід 21 лютого в Амбарівському НВК.

Як парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно й ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози
Вона хай буде. Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.

                                                                                     М. Рильський

     Із цих слів розпочалося свято рідної мови в нашій школі.   Учні разом з учителем української мови та літератури Чумаченко Жанною Василівною підготували літературно-музичну композицію «Солов’їна, барвінкова, українська рідна мова».

     Майстерно декламували вірші про мову Божеску Є., Плєшка Е., Резніченко Д., Божеску О., Соколов С., Квятковська І., Стемблівська І., Балабан С., Якимчук К., Ласкус Г., Караваєва О., Потанець І., Ран І. та Коломієць Н. 

     Школярі також гарно виконали українські пісні про мову: «Мово рідна, слово рідне», «Рідна мова». Ведучі – Якимчук Вікторія і Слюсаренко Дарія, підготували презентацію до свята.

Наостанок до всіх присутніх звернулася директор школи – М.І. Балабан. Вона побажала учням успіхів у вивченні української мови і закликала зробити все для того, щоб ніколи не пересохло це цілюще джерело, а з нього вічно струмували солодкі святі слова, чаруючи весь світ своєю милозвучністю, багатством, співучістю.

Після свята всі учні та вчителі  писали «диктант єдності»  «Україна – наша земля, наша Батьківщина».

Л. П. Лозан, педагог-організатор Амбарівського НВК

 

 


 

Переглядів: 249 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar