Головна » 2016 » Березень » 30 » Будинок дитячої та юнацької творчості
13:55
Будинок дитячої та юнацької творчості

 Першоцвіти - усмішка весни!

  1 березня традиційно стартувала природоохоронна акція «Першоцвіти Одещини», яка триває до 15 травня. Першоцвіти – це безцінний дар природи, перша посмішка весни. Ці рослини знаходяться на межі зникнення та занесені до Червоної книги України. Мета цієї акції – привернути увагу до проблеми збереження ранньоквітучих рослин, а також сформувати у підростаючого покоління природоохоронні навички та почуття відповідального ставлення до природи.

   В березні серед учнів Василівського НВК було проведено конкурс малюнків «Весняні квіти, я милуюсь вами» .

  Традиційно було проведено весняну екскурсію  з вихованцями  екологічного гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості «Лікарські рослини»  керівником якого є Мироненко Оксана Олександрівна. Які щасливі були всі, коли  зустрілися в лісі з чудовими квітами! Радості не було меж!  В ході екскурсії було виявлене місце зростання рідкісної рослини - горицвіту весняного, занесеного до Червоної книги України .У дітей виникло запитання : «Що ми можемо робити, щоб зберегти в наших лісах красу первоцвітів? » Не рвати самим квіти й не дозволяти, щоб це робили інші, адже закон оберігатиме природу тоді, коли кожна людина шануватиме його, цінуватиме кожну рослину, занесену до Червоної    книги.
 Отже, рідкісні квіти можуть зникнути зовсім, якщо ми не оберігатимемо їх. Тільки від нас самих залежить, чи будуть навесні квітнути першоцвіти в наших лісах. Хочеться вірити, що усвідомлення кожного з нас про відповідальність за збереження навколишнього природного середовища, нашого довкілля буде доброю гарантією збереження першоцвітів на теренах нашого краю.

                                   О.О. Мироненко, вчитель біології Василівського НВК ,

                                   керівник гуртка БДЮТ «Лікарські рослини» 

 

 

Переглядів: 351 | Додав: aleni | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar