Головна » 2016 » Лютий » 8 » День юного героя антифашиста
18:59
День юного героя антифашиста

8 лютого -День пам'яті юних героїв-антифашистів

  Щорічно 8 лютого школярі нашої країни та наші зарубіжні ровесники відзначають День юного героя - антифашиста. В цей день в Ульяновському НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» учнями 5 – 7 класів разом із класним керівником Слабенко Оленою Федорівною проведено лінійку пам'яті,присвячену Дню юного героя - антифашиста.   Учні розповіли про те, що почали відзначати його в 1964 році, як  День пам'яті і солідарності з юними борцями проти фашизму і колоніалізму, за демократію і мир.

  За свободу і справедливість, за щастя на Землі люди боролися завжди і поряд з батьками й старшими братами в одному строю йшли діти. Багато їх, юних, билося на полях Великої Вітчизняної Війни нарівні з дорослими.

  Подвиг радянських дітей - героїв антифашистів вписаний окремою сторінкою в історію Великої Вітчизняної війни.  За особливі заслуги, мужність і героїзм, проявлені  в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками, багато радянських дітей заслужили найвищу нагороду - звання Героя Радянського Союзу. А були вони тільки дітьми, які ще не  досягли повноліття. Вони були розвідниками, підривниками, зв'язківцями, ад'ютантами армійських і партизанських командирів. Тільки в партизанських загонах Білорусії билося 25000 юних бійців, які не досягли допризовного віку.

 Зіна Портнова, Льоня Голіков, Лара Михеєнко, Марат Казей, Вітя Хоменко, Вітя Коробков. Сьогодні ми  згадали небагатьох. А скільки їх було, що віддали своє життя за щастя людей.

  Свято шануймо пам'ять героїв,намагаймося бути схожими на них. Такими словами – побажаннями закінчилася лінійка пам’яті. А ще – побажанням миру і спокою нашій країні.

Є.П.Больбот , педагог-організатор Ульяновського НВК

  В Ісаївському НВК до дня юного героя-антифашиста  оформлено тематичну виставку літератури в бібліотеці.

  Проведено виховну годину з учнями 5 – 7 класів « Дитинство, опалене війною» та заняття з учнями 8 – 9 класів «День юного героя – антифашиста».

 

Переглядів: 451 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar