Головна » 2015 » Листопад » 6 » День української писемності та мови
09:28
День української писемності та мови

У ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ ЗАПРОШУЄМО ДОЛУЧИТИСЬ ДО СПІЛЬНОГО НАПИСАННЯ РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ!

    З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури 9 листопада, у День української писемності та мови, Українським радіо проводитиметься XV ВсеукраїнськийРАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ. Початок – об 11.00 годині (Лист МОН України від 04.11.2015 №1/9-530).  

  Цього року захід вперше транслюватиметься не лише по радіо, а й по телебаченню. Причому в телеефірі він транслюватиметься з сурдоперекладом, щоб люди із вадами слуху теж мали змогу долучитися до патріотичного флеш-мобу. Трансляцію здійснюватимуть Перший канал Українського радіо (УР-1), канал радіо «Культура» (УР-3) та телеканал «UA: Перший».

  Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Супроводжуватиметься ця подія двогодинною радіотрансляцією із Червоного корпусу Київського національного університету ім. Т. Шевченка – цей виш є співорганізатором акції.

  У диктанті можуть взяти участь всі охочі. Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу Українського радіо: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 26. Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з авторськими автографами.

  Нагадуємо, що цю акцію було започатковано у 2000 році. Цьогоріч радіодиктант отримав статус міжнародного, хоча і раніше у ньому брали участь українці зарубіжжя.

Запрошуємо педагогів, учнів, батьків перевірити знання української мови.

Бажаємо всім успіхів!

І.В.Жерновська, завідуюча районним методичним кабінетом

Переглядів: 452 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar