Головна » 2016 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
17:16
День української писемності та мови

                         День української писемності та мови                                      у закладах  освіти району

 9 листопада - День української писемності та мови на честь ушанування пам’яті Нестора Літописця.

У цей день, за традицією,   учнів загальноосвітніх навчальних закладів  Миколаївського району  щороку пишуть Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.   

Популярність радіодиктанту   щороку зростає. Такі заходи   вчать  любити Україну.  Над роботами схилили голови учні   та вчителі. Усі не тільки слухали, а й вдумувалися у зміст тексту, адже наша Батьківщина переживає важкі та складні часи.    Ніхто не боявся зробити велику кількість помилок, в аудиторіях  панував ентузіазм, запал та хороший настрій. Учасники Акції розуміли, що найголовніше – це не перевірка знань і не хизування здобутою  високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

У тексті диктанту прозвучали такі  слова: « Сьогодні ми по-особливому розуміємо Шевченкову настанову любити Україну «во врем’я  люте». То ж не будьмо байдужими, об’єднуймось навколо українського слова, нашої правди й славної історії.

В  День української писемності та мови  стартує  конкурс  учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої», який присвячується     100-річчю утворення Української  Центральної  Ради,  проголошення Української Народної Республіки  та     XVІІ Міжнародний  конкурс   з української мови імені Петра Яцика.

 Урочисте відкриття, сторінки історії, імена українців, що прославили нашу державу, презентація рідної мови…

Саме так   розпочато  І етапи  конкурсів.

Побажаємо усім успіху!

                                                                          І.В.Жерновська, завідуюча РМК

 

Переглядів: 301 | Додав: ksena1807 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar