Головна » 2017 » Березень » 10 » до дня народження Шевченка
11:54
до дня народження Шевченка

Шевченкове слово зоріє у віках

Тарас Шевченко…. Скільки всього у цьому імені! Це і дніпровські кручі, і вишневі садки коло українських хат, і нещасні українські покритки, зраджені хитрими москалями, і непрохідні простори Сибіру, і могутні гори Кавказу, і, звичайно ж, прекрасні вірші та поеми, присвячені рідному краю.

У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу , святкуємо 203  річницю  від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, видатного українського поета, письменника та художника. Ця людина стала без перебільшення символом української нації, абсолютно кожен українець знає його ім’я, кожен третій освічений європеєць розуміє, що це за людина.

 Протягом тижня у   Миколаївському НВК   пройшли   культурно-мистецькі,  просвітницькі заходи . Учні навчального  закладу    прийняли участь у районному  заході, присвяченому дню народження митця. Найбільш відомі твори поета  діти читали  напам’ять.   Бібліотекарем   НВК  Бойко Н.А.   підготовлено тематичну виставку «Шевченкова доля».  Школа плекає пам'ять про   видатного українця і вчить дітей шанувати той дорогоцінний скарб, який нам залишений цією людиною.

Скільки б часу не пройшло, ім’я видатного українського Кобзаря буде надихати на нові звершення, на нове, красиве майбутнє, на любов до своєї Батьківщини.

                              Кіунова С.В., заступник директора з виховної роботи                                                                                    Миколаївського НВК

Переглядів: 368 | Додав: ksena1807 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar