Головна » 2016 » Вересень » 22 » До Дня партизанської слави
09:46
До Дня партизанської слави

До Дня партизанської слави

Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

 «22 вересня, у День партизанської слави, з почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками», - такими словами розпочалася лінійка у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів,  присвячена Дню партизанської слави, яку підготували  учні 8 класу разом  з класним керівником  Станковою  Галиною  Василівною. Під час лінійки було вшановано пам’ять  загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Класні керівники 5-11 класів провели години спілкування та уроки мужності на тему: « Не дозволити забути…».

 Вдовіченко Ольга Вікторівна підготувала виставку художньої літератури про події тих років.

Топал І.М.,педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Ульяновський НВК

"загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад"

  До Дня партизанської слави та партизанського руху в Україні 22 вересня в Ульяновському НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» учнями 8 класу проведено виховний захід «Згадаймо їх імена». Розпочався захід із фонограми пісні «Йшли селом партизани».  Далі  учні розповідали про те, як своїми подвигами прославили нашу Вітчизну різні покоління українського народу. На своїх плечах винесли вони тягар найстрашнішої війни ХХ століття – Другої світової, як  пішли на фронт тисячі солдат і матросів, до лав добровольців ставало багато юнаків, які ледве закінчили школу.  Але були й такі, хто в суворий воєнний час боровся з ворогами в глибокому тилу, не жаліючи крові й самого життя.  Розповідали про  розвиток партизанського руху в правобережних областях республіки, де проходили надзвичайно важливі залізничні та шосейні шляхи, створення обласних оперативних груп, покращення організації зв’язку, підготовку партизанських кадрів, матеріально-технічне забезпечення партизан, і, звичайно ж , про їхні перемоги над фашистами.

  Учні переглянули фільм «Партизанський рух в роки Великої Вітчизняної війни»

 Закінчився захід словами про те, що наш обов’язок –згадувати про них не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кувавцю перемогу, хто загинув у ційс трашній війні.  Учні нагадали всім слова: «Батьківщину люблять не за те, що вона велика, а за те що вона своя», а вчителі висловили  сподівання, що наші юнаки будуть справжнім изахисниками своєї Вітчизни.

                                  Є.П.Больбот, педагог-організатор  Ульяновського НВК

Переселенський НВК "загальноосвітня школа І-ІІступенів- дошкільний навчальний заклад"

22 вересня 2016 року педагог-організатор Переселенського НВК А.Є.Маймескул провела з учнями школи виховний захід  «Невмируще серце солдата». Повідомила , що цей день є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над нацистськими загарбниками, відновлення історичної справедливості щодо визнання масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Нехай день партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, нехай зберігає в наших серцях такі поняття: Батьківщина, честь, обов’язок , пам'ять.

Завершився захід покладанням квітів до пам’ятника Невідомому солдату, який знаходиться на території школи.

 Діти оглянули   виставку   «Мужність партизанська».

                   А.Є.Маймескул. педагог-організатор Переселенського НВК

Переглядів: 398 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar