Головна » 2017 » Лютий » 5 » Ісаївський НВК
09:38
Ісаївський НВК

 

Тиждень етики в Ісаївському НВК

В Ісаївському навчально-виховному комплексі  з 30 січня  по  3 лютого  2017 року проходив тиждень етики.

Етика — наука про мораль. Вона відноситься до філософських наук. Відокремилась етика від філософії у самостійну науку ще за часів Арістотеля.

Сучасна етика стикається з тими самими проблемами, що етика давніх часів, але, мабуть, в більшій мірі. Зараз суспільство стало набагато розвиненішим, але багато хто не задумується про етичні норми. Молоді люди не завжди  поступаються  місцем у транспорті людині похилого віку,  не всі можуть привітатись, бо вони вважають це непотрібним.    Багато хто не поважає своїх батьків, відноситься до них, як просто до «банкомату з грошима». Проблема батьків і дітей дуже гостро стоїть в сучасному суспільстві. І, я вважаю, цю проблему потрібно вирішувати в першу чергу. Тому було проведено анкетування в 6 класі «Я і моя сім’я», потім проведено обговорення проблеми «Конфлікти у родині», підготовлена виставка  «Шануй свою родину».

  Однією із тем обговорення в 5-6 класах стало питання «Що таке  толерантність?»,  підготовлена презентація до теми та розібрано ряд питань про повагу та хамство, вихованість та грубість.

Отже, етика являється наукою, яка допомагає нам правильно осмислювати і розуміти моральні цінності. Вона ніби дає нам правила поведінки в суспільстві, дає підгрунтя для хорошого і правильного виховання. Вона допомагає нам, інколи, знаходити відповіді на питання, які стосуються сенсу життя людини, які стосуються взагалі призначення людини на землі. Знання моралі та моральних цінностей допомагає нам жити.

 

Л.В. Журавель, вчитель етики Ісаївського НВК

Переглядів: 263 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar