Головна » 2016 » Березень » 15 » круглий стіл
15:53
круглий стіл

Виховуємо патріотів

     15 березня 2016 року в районному методичному кабінеті  відбувся круглий стіл  для педагогів – організаторів за темою: «Національно-патріотичне виховання дітей та молоді  в загальноосвітніх навчальних закладах району».

     З доповіддю «Формування активної громадської позиції особистості учня» виступила  керівник районного методичного об’єднання В.Г.Ющенко. Вона звернула увагу  присутніх на доцільність формування у підростаючої особистості основних патріотичних цінностей:  любові до рідної землі, держави, родини, народу, національної ідентичності й водночас толерантного ставлення підростаючої особистості до інших народів, культур і традицій. 

     Досвідом роботи з громадянського виховання учнів в умовах інноваційної школи поділилася педагог-організатор Олексіївського НВК В.М.Ковалик. Вона супроводжувала свою розповідь презентацією.

    А.Є.Маймескул , педагог-організатор Переселенського НВК розповіла про організацію роботи з патріотичного виховання  дітей. Зазначила , що ефективними формами виховання школярів можуть бути бесіди , години спілкування,  уроки мужності,  круглі столи, зустрічі з воїнами АТО, екскурсії , відвідування музеїв.

    Думку про те , що справжній патріот повинен мати активну життєву позицію, своїми справами та способом життя сприяти якісним змінам ситуації в країні на краще висловила педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ст І.М.Топал . Вона ознайомила присутніх з презентацією «Розвиток в учнів активної громадянської позиції шляхом залучення їх до волонтерської діяльності».

   Учасники семінару обговорили питання організації патріотичного виховання у позаурочній роботі, можливості використання інноваційних технологій, особливості співпраці навчального закладу та сім’ї у військово-патріотичному вихованні.

    Підводячи підсумки круглого столу методист РМК І.В.Михайліна зазначила, що усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму,відданості загальнодержавній справі зміцнення країни,активної громадянської позиції  , тому навчальний заклад має стати для кожної дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну,незалежну,демократичну,правову ,соціальну державу .

                                                І.В.Михайліна , методист РМК

Переглядів: 385 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar