Головна » 2016 » Грудень » 15 » Миколаївський будинок дитячої та юнацької творчості
12:15
Миколаївський будинок дитячої та юнацької творчості

                     Всеукраїнська акція «Збережи ялинку»

У грудні проходить традиційна акція Всеукраїнської екологічної ліги «Збережи ялинку». Мета акції – схилити громадян України відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати шкідливі наслідки вирубування хвойних дерев. Акція спрямована не тільки на попередження незаконної рубки сосен та ялин, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на композиції з гілля.Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільний клас чи робочий кабінет.

 Ось і учні навчальних закладів нашого району долучилися до запропонованої акції. З  9  по 12 грудня 201б  року в будинку дитячої та юнацької творчості  пройшла виставка «Новорічна композиція» та «Український сувенір» в рамках  природоохоронної акції "Ялинка".  Дітям було запропоновано виготовити зимові букети, ялинки та інші новорічні вироби  з хвойних штучних гілок та природного матеріалу: пластику, паперу, бісеру, ниток, скла, тканини,макаронних виробів . Це було направлено на  стимулювання розвитку, творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням традиційних матеріалів і технік. Також за для популяризації та збереження народних промислів діти  виготовляли народні обереги,вироби із солоного тіста.

В проведенні районної виставки взяли участь : Антонюківський НВК,Ульяновський НВК, Скосарівський НВК,Стрюківська ЗОШ, Петрівський НВК, Настасіївський НВК,Ісаївський НВК ,Миколаївський НВК , Олексіївський НВК,А-Іванівський НВК,Н-Петрівський НВК, Левадівський НВК та 9 гуртків будинку дитячої та юнацької творчості :  «Сувенір» кер.Рожнова О.О.,«Сувенір» кер. Брюханова Н.А.,«Подарунок» кер.Байвер Ж.В.,«Декоративно-ужиткове мистецтво» кер Муленко О.П.,«Сувенір»кер. Скобла Н.М.,«Біологічний» кер.Кіунова С.В.,образотворчого мистецтва «Мальви» кер. Попок М.В, «Сувенір» кер Топал І.М., «Сувенір»кер .Петровська В.С.  Всього на виставку було представлено 179  робіт. За пропаганду екологічної роботи висловити подяку вчителям навчальних закладів та керівникам гуртків БДЮТ  за перемогу  в природоохоронній акції «Ялинка» :  Тітаренко Т.А., Омельченко Я.В ,Гаврилюк Т.А., Цепліцкій  Н.С, Гоменюк В.М, Сторожук Н.К, Непомящій Т.Д , Ющенко В.Г,Брюхановій Н.А.,Байвер Ж.В.,Рожновій О.О.,Топал І.М,Скоблі Н.М.,Кіуновій С.В.

 

                                                                     Альона Купченко,директор БДЮТ

Переглядів: 313 | Додав: aleni | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar