Головна » 2015 » Вересень » 21 » Миколаївський НВК
15:01
Миколаївський НВК

 

              21 вересня - Міжнародний День миру

   Міжнародний день миру відзначається з 1968 року. Проголосив його папа римський Павло VI. Можливо, саме тому, що свято було «створене» священиком, основною думкою цього дня є теза: «Пробач, і ти отри­маєш мир».

    Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Його було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. А той факт, що його було передано в подарунок Японією, є ще й важливим натяком на те, якою може бути ціна війни для людей.

   На дзвоні зроблено напис, який проголошує приблизно таке: «Хай буде всезагальний мир в усьому світі». Щороку цього важливого дня — Міжнародного дня миру — люди в усьому світі збираються, щоб знову й знову підтвердити цю думку, вшанувати пам'ять жертв непорозумінь і конфліктів, а також заявити про власну готовність присвятити себе якнайшвидшому втіленню в життя давньої мрії людства. А мета ця — побудова більш безпечного та більш справедливого світу.

   Останнім часом з'явилася певною мірою нова традиція святкування Міжнарод­ного дня миру. Генеральна Асамблея постановила щорічно святкувати цей день 21 ве­ресня як «день глобального припинення вогню й ненасильства».

   От і в нашому НВК  21вересня 2015 року   була проведена  святкова лінійка , присвячена Міжнародному дню Миру, на  якій     10  клас   розповів про історію виникнення цього свята.

   Кожний клас виготовив голуба , як символ миру в нашій країні та розмістив його у своїх класних  куточках.

   В тематичному куточку була виставлена композиція, присвячена Дню миру під гаслом «Право народів на мир!» та  організована  виставка малюнків    «Ми за мир!».

Ю.М.Фенік, педагог-організатор Миколаївського НВК

Переглядів: 399 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar