Головна » 2016 » Вересень » 29 » Миколаївський НВК
15:00
Миколаївський НВК

Бабин Яр: без права на забуття

  Бабин Яр  - це всесвітньо відоме місце трагедії, яка стала символом Голокосту, це саме міжнаціональне кладовище України. Тут загинули військовополонені,євреї, цигани, радянські підпільники, члени Організації українських націоналістів і багато-багато мирного населення.

  В Миколаївському НВК на уроках Всесвітньої історії та історії України, вчителі Поломарьов В.М та Шарандак К.П. розповіли про події 29-30 вересня 1941 року. Мова йшла про страхіття війни і смерті, про міжнаціональні відносини, непримиренність до насильства.

  Серед учнів 1-4 класів проведено класні години «Уроки толерантності».  Виховання здатності безконфліктного спілкування, поважного ставлення до інших людей, культур, націй. Ці питання тісно пов’язані з питаннями патріотизму, єдності нації.

  Серед учнів 5-6 класів проведено години пам'яті : «Трагедія Бабиного Яру – найтяжчий злочин проти людства».  Цікавою була розповідь про Олену Телігу, поетесу, активного діяча ОУН, про  долю трьох футболістів київського Динамо – М.Тарусевича, І.Кузьменка, О.Клименка,  п’яти циганських таборів. Метою цих занять стало розуміння важливості не тільки любити свій народ, а ще й знати і поважати інших.

  Уроки пам’яті «Бабин Яр: без права на забуття» пройшли в 7-9 класах. Людські долі, трагічні події, вражаючі цифри загиблих…  Як таке можливо? Чи хтось має право позбавляти людину життя? Що таке Голокост – знищення чи опір? Це далеко не всі питання, які виникли у учнів під час уроку.

  Учнів 10-11 класів зацікавили події, що відбувалися на території Одеси і Одеської області. Вбивства євреїв Одеси відносяться до подій  17-25 жовтня 1941 року, коли було розстріляно або спалено живцем 25—34 тисяч одеського населення та до винищення під час румунської та німецької окупації понад 100 000 українських євреїв, що проживали між Дністром і Південним Бугом. Трагедія яка здавалася такою далекою, насправді була зовсім близько.

                   Н.С.Педос , директор Миколаївського НВК

 

 

 

Переглядів: 263 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar