Головна » 2016 » Вересень » 29 » Миколаївський НВК
15:46
Миколаївський НВК

  29 вересня відзначається 150 років від дня народження Михайла Грушевського, видатного історика, визначного державного і громадсько-політичного діяча, Голови Української Центральної Ради Української Народної Республіки, літературознавця, письменника, публіциста, організатора української науки, академіка Всеукраїнської академії наук.

  Підготовку до відзначення розпочали святковою лінійкою «Українське державотворення. Михайло Грушевський» . Учні 9-А класу підготували цікавий матеріал про Грушевського, як політичного діяча. Пройшли конференції, круглі столи, бесіди про життєвий та творчий шлях М. Грушевського.

Учні 10 класу разом з вчителем історії В.М.Поломарьовим підготували і за участю учнів 11 класу провели круглий стіл «Михайло Грушевський – історик і будівничий націй». Цікаві доповіді, перегляд фільму, серйозна підготовка до заходу дозволили провести змістовне обговорення і сформувати своє відношення до особистості Михайла Грушевського.

  В 7-А класі проведена класна година-презентація  «Грушевський. Година історії». (кл. керівник Перевізник С.М.) та в 7-Б класі разом з викладачем  Шарандак К,П. учні переглянули документальний фільм телеканалу ТОНІС  «М.С.Грушевський. Галицька весна української ідеї». Після перегляду відбулося обговорення.

  Вчителі 1-4 класів при проведенні виховних годин акцентували увагу на ролі Михайла Сергійовича у формуванні нашої держави, утвердженні традицій боротьби за незалежність. Засвідчили вдячність всім творцям і захисникам Української держави.

  Класні години «Михайло Грушевський – патріот свого народу», «Михайло Грушевський. Година історії» ,«М. Грушевський, і його роль в українському державотворенні», «Михайло Грушевський. Хто є хто в українській історії.»  допомогли розкрити особистість видатного історика, визначного державного і громадсько-політичного діяча, доля якого тісно пов’язана з долею України.

                                           Н.С.Педос, директор Миколаївського НВК

 

 

 

 

 

Переглядів: 300 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar