Головна » 2016 » Грудень » 10 » Миколаївський НВК
14:03
Миколаївський НВК

 

Захисти життя - зупини насильство!

 25 листопада 2016 року у Миколаївському НВК стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини.

 Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Педагогічним колективом та психологом Миколаївського НВК була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля.

 Міжнародна акція «16 днів проти насилля» розпочалась з створення інформаційного інтерактивного стенду «Захисти життя – зупини насильство!» (соц.педагог Карпова Н.В., пр.психолог Маєвська О.Д.). До уваги читачів була представлена тематична книжкова виставка «Ми проти насилля», «Права дітей» (бібліотекар Бойко Н.А.).

Доведена інформація до батьків на батьківських зборах «Батькам про права дитини», «Як захищені права дітей в Україні?». Практичним психологом  проведено анкетування учнів, де головним питанням було: «Поширення та форми насильства в школі».

 Учні нашої школи залюбки приєдналися до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насилля». Проведено низку тематичних виховних годин «Формування здорового способу життя та профілактика ВІЛ/СНІДу», «Знаємо та реалізуємо свої права», «Права і обов’язки».

Головний спеціаліст Служби у справах дітей Миколаївської РДА Юрко Т.В. провела бесіду «Відповідальність неповнолітніх за вчинення правопорушень»  серед учнів 7 класів. Відбулася зустріч з Величко С.М., керівником Миколаївського бюро правової допомоги – «Діти мають не лише права, а й обов’язки», переглянули  фільм «Я і поліція».

12 грудня 2016 року  учні 11 класу разом з Кіуновою С.В.,заступником директора з ВР, відвідали Комінтернівську місцеву  прокуратуру Одеської області, де пройшла зустріч з прокурором   Боднарчуком Віталієм Михайловичем.

   С.В.Кіунова,заступник директора з виховної роботи Миколаївського НВК
 

Переглядів: 312 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar