Головна » 2017 » Січень » 23 » Миколаївський НВК
14:15
Миколаївський НВК

 

Собор душі

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. 
Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна з важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас, а одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію.

Протягом 23-27 січня 2016 року в  Миколаївському НВК відбулися заходи під знаком єднання українського народу та під загальним гаслом "Пам’ятаймо чиї ми сини, пам’ятаймо, що ми з України!" з використанням історичних паралелей подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави у минулому столітті і нинішньою звитягою народу проти експансії на українській землі.
В НВК пройшли  виховні години, уроки мужності, інформаційні хвилинки «Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг», бесіди, тематичні уроки, присвячені політичним та історичним подіям в утворенні і зміцненні української державності, історії та діяльності Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

У шкільній бібліотеці працювала книжкова виставка «У єдності наша сила».
 20 січня біля пам’ятника Т.Г.Шевченка відбувся мітинг, присвячений цій знаменній даті. На ньому були присутні   педагогічний колектив НВК, представники громади. Учні підняли прапор нашої держави, який гордо майорів над святом.

Тиждень розпочався святковою лінійкою, на якій Гордина Катерина і Каспарова Карина, учениці 9-А класу (класний керівник Савова Р.В.) розповіли про виникнення свята .

Україна  - єдина! Україна - для українців! І ми – майбутнє країни!

С.В.Кіунова,заступник директора  виховної роботи Миколаївського НВК

Переглядів: 249 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar