Головна » 2017 » Лютий » 8 » Миколаївський НВК
09:49
Миколаївський НВК

8 лютого - день мужності і патріотизму

8 лютого 1962р. загинув  французький школяр Даніель Фері, якому було лише 15 і який загинув під час антифашистської демонстрації.

 8 лютого 1962р. замордували в іракській тюрмі хлопчика Фадила Джамаля.

 8 лютого 1943 року були розстріляні п'ять хлопчиків-парижан, учнів ліцею "Бюффон" - Жан Марі Аргус, Пьєр Бенуа, Жан Бодрей, Пьер Грел, Люсьен Легро, які не зрадили своїх товаришів-підпільників.  

 8 лютого 1943 року були розстріляні молодогвардійці Олег Кошовий, Любов Шевцова, Дмитро Огурцов, Віктор Суботин, Семен Остапенко.

 Звичайні хлопчаки і дівчатка навчалися, допомагали батькам, розбивали носи і колінки... Та коли прийшов час і маленьке дитяче серце наповнилося любов'ю до Батьківщини і ненавистю до її ворогів. На їх плечі впала важка ноша війни, негараздів, болі, знущань. Та вони не зігнулися, вони ніби виросли миттєво і стали сильніше духом, стали мужніми і витривалими. Вони боролися пліч-о-пліч з дорослими.

Сьогодні, 8 лютого 2017 року, учні 8-11 класів Миколаївського НВК зібралися для того, щоб разом вшанувати  пам’ять своїх однолітків, які загинули захищаючи Батьківщину. Уважно слухали розповіді про юних і сміливих, про їх дорослі подвиги…

Ми не маємо права  забувати про біду, яку несе з собою фашизм!

Ю.М.Фенік, педагог-організатор Миколаївського НВК

 

 

Переглядів: 245 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar