Головна » 2017 » Березень » 20 » Миколаївський НВК
17:18
Миколаївський НВК

Екологічна акція "НЕБЕЗПЕЧНА БАТАРЕЙКА"

Наша планета Земля – наш рідний дім, в якому створені всі умови, для нашого існування і життєдіяльності. Такого потенціалу не має на жодній планеті Всесвіту! Людина нажаль забула, що вона частина природи. Ми нещадно використовуємо  ресурси нашої планети, витрачаємо, споживаємо, розоряємо і нехтуємо нашим власним домом, не даючи йому часу на відновлення…Ми маємо допомогти нашій улюбленій планеті, бо ми – її майбутнє! З 1970 року в день весняного рівнодення відзначається Всесвітній день Землі! В цьому році – це 20 березня.

Наше сьогодення немислиме без приладів, роботу яких забезпечують хімічні джерела струму - " батарейки". Мобільні телефони, планшети, годинники, дистанційні пульти, електричні інструменти, ліхтарики, плеєри... 

Служать батарейки недовго, а опинившись на смітнику завдають величезної шкоди довкіллю та здоров'ю людей.

В Україну щорічно ввозять близько 2,5 тисяч тонн батарейок. Під час зберігання на складах і за правильного використання загрози для здоров'я людини чи навколишнього природного середовище немає. Викинувши хімічні джерела струму на смітник ми зробимо свій внесок в забруднення грунтів, природних вод, рослин. Одна пальчикова батарейка, викинута у сміття забруднює важкими металами близько 20м² грунту або 400 мл води, а в лісовій зоні це територія проживання двох дерев, двох кротів, одного їжака і кількох тисяч дощових хробаків.

 На усіх батарейках ви завжди побачите знак, який означає –«не викидати, необхідно здати в пункт утилізації»

В місті Одеса працює волонтерський рух по збору використаних батарейок для подальшої утилізації. За 2016 рік вони зібрали і відправили на переробку близько  1300 кг батарейок і акумуляторів! Вони шукають однодумців! http://www.pererabotka.od.ua/kuda-sdavat/ , https://m.vk.com/batteryodessa

В Миколаївському навчально-виховному комплексі учнями  9 – А класу      оголошено   акцію «Небезпечна батарейка!» .

Школярі  запропонували  створити  пункт збору відпрацьованих батарейок в нашій школі. За тиждень проходження акції зібрано більше кілограма різних батарейок .

Дякуємо усім хто приєднався до нас, і хто тільки планує це зробити!   

       С.В.Кіунова, заступник директора з виховної роботи Миколаївського НВК

 

Переглядів: 283 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar