Головна » 2017 » Лютий » 3 » Олексіївський НВК
14:25
Олексіївський НВК

 

Тиждень екології в Олексіївському НВК

В Олексіївському НВК пройшов тиждень екології. Темою тижня стало гасло: "Допоможемо зимуючим птахам".

 Учні ознайомилися зі значенням необхідності допомоги всім птахам узимку та основними видами годівничок і корму.

 Всіх запросили до участі в конкурсі – захисті "Краща годівниця".

Було виготовлено багато годівничок. Учні початкових класів виготовляли годівнички вдома, за допомогою батьків. Учні старших класів – на уроках трудового навчання. Вигляд, форма, матеріали годівниць цілком залежали від дитячої фантазії. Це і рухливі конструкції, зроблені із пластикових пляшок, коробок і підвішані на мотузці до тонких гілок, і «годівниці- автомати»  із перевернутої пляшки. Найтрадиційнішими були годівниці - столики, над якими прилаштований дашок. Всі годівнички діти розвісили у шкільному саду, заготовили корм для пташок.

Учні 5-7 класів підготували та провели усний екологічний журнал «Допоможемо зимуючим пташкам». Діти дізналися, що найбільш важкі часи для більшості птахів настають пізньої зими. Без корму вони не можуть підтримувати постійну температуру тіла 39-400 С, замерзають і гинуть.

Бажаючі взяли участь у вікторині «Наші зимуючі птахи».

Вчитель початкових класів Бєлоус О.В. підготувала виховний захід «Знай, люби, бережи», основною думкою якого були слова:

«Бережіть птахів! Не вбивайте їх, не руйнуйте пташиних гнізд, майструйте шпаківні та годівнички, зимою підгодовуйте пташок».

В.М.Ковалик, педагог-організатор Олексіївського НВК

 

Переглядів: 321 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar