Головна » 2017 » Січень » 26 » Районне методичне об'єднання вчителів музичного мистецтва
12:24
Районне методичне об'єднання вчителів музичного мистецтва

 

Засідання районного методичного об'єднання вчителів музичного мистецтва

26 січня 2016 року відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів музичного мистецтва на тему: «Впровадження сучасних інформаційних технологій на уроках музичного мистецтва». Вчитель музики з Ісаївського НВК Дулгер Г.А. розповіла присутнім про доцільність та ефективність використання ІКТ на уроках музики та в позаурочний час. Вона навела приклади вдалого застосування презентації під час проведення уроку музики у 7 класі на тему : «Її величність скрипка». Зазначила, що ІКТ дають можливість підтримувати інтерес учнів до музики, здійснювати диференційований підхід до дітей.

Вчитель музичного мистецтва Левадівського НВК Омельченко Я.В. наголосила на тому, що вчитель має володіти сучасними засобами навчання, мультимедійними технологіями.

Дода Л.М., вчитель музики Миколаївського НВК звернула увагу на те, що підвищити інтерес та активність дітей на уроках музики можна використовуючи різноманітні методи стимулювання , заохочення, створенням ігрових ситуацій , демонстрацією та інтерпретацією найкращих зразків музичної класики.

Велике значення у підтримці інтересу дітей до музичного мистецтва має позаурочна діяльність, вважає Л.А.Тимчук, вчитель музики А-Іванівського НВК. Позаурочна та позакласна  робота допомагає розвивати в дітей кругозір та мають бути спрямовані на морально-естетичне виховання школярів.

Підводячи  підсумки  засідання   методист РМК І.В.Михайліна зазначила, що вчитель мистецьких дисциплін нового тисячоліття повинен вміти адаптуватися до стрімкого розвитку інформаційних освітніх процесів, впроваджувати і застосовувати в практичній діяльності нові педагогічні технології.

        І.В.Михайліна, методист районного методичного кабінету

Переглядів: 255 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar