Головна » 2017 » Березень » 16 » РМО вчителів біології та екології
16:07
РМО вчителів біології та екології

 

"Ти своє довкілля захисти!"

   13 березня 2017 року на базі Петрівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» проведено практичний семінар районного методичного обєднання вчителів біології та екології на тему «Методика використання загальних методів навчання».

    Гаврилюк Т.А., керівник РМО, вчитель Антонюківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» та Кіунова С.В., вчитель Миколаївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» розглянули питання структури та класифікації методів навчання, раціонального застосування методів навчання на уроках біології та екології в основній та старшій школі. Вчителі наголосили на тому, що правильний підбір методів відповідно до мети та змісту навчання, вікових особливостей учнів сприяє розвитку їхніх пізнавальних здібностей, озброєнню їх уміннями й навичками використовувати здобуті знання на практиці, готує учнів до самостійного набуття знань, формує світогляд.

    Під час практичної частини семінару вчитель біології Петрівського НВК Брюханова Н.А. провела відкритий урок у 7 класі на тему «Порівняння будови головного мозку хребетних тварин». Учасники семінару відвідали виховний захід «Ти своє довкілля захисти!», спрямований на охорону навколишнього середовища, який підготували  учні 5-9 класів Петрівського НВК.

    Новак В.В., методист районного методичного кабінету провела аналіз участі учнів району у Всеукраїнських олімпіадах з біології та екології, природничих конкурсах та акціях. Також обговорено вимоги до проведення державної підсумкової атестації учнів у системі загальної середньої освіти у 2016/2017 навчальному році. Наприкінці засідання учасники обмінялися думками з теми семінару.

Новак В.В., методист РМК

Переглядів: 307 | Додав: Вікторія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar