Головна » 2016 » Листопад » 2 » РМО вчителів початкових класів
12:46
РМО вчителів початкових класів

Засідання районних методичних об'єднань

вчителів перших та третіх класів

1 листопада 2016 року в районному методичному кабінеті  відбулося засідання районних  методичних об’єднань вчителів 1-х та 3-х класів .    

Педагоги розглядали питання підвищення ефективності навчального процесу на засадах компетентнісного підходу  та   розширення діапазону організаційних форм, методів навчання, способів навчальної взаємодії.

 Своїми творчими здобутками поділилися вчителі Ісаївського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад»  Л.Г.Чудак  та  А.Ю.Яковлєва.

  Людмила Георгіївна Чудак презентувала свою роботу за темою: «Застосування інтерактивних  методів навчання на уроках читання в початкових класах». Саме недостатній розвиток  читацьких умінь     викликає серйозні труднощі у навчанні, вважає вчителька. Тому велику увагу приділяє інтерактивним методам навчання, які розвивають  в учнів увагу, пам’ять, мову, мислення, уяву, працює над формуванням в учнів мовленнєвих умінь. Учні Людмили Георгіївни активні учасники позакласних та позашкільних  заходів, Всеукраїнських конкурсів «Соняшник», «Кенгуру».

 Альона Юріївна Яковлєва ознайомила присутніх з проблемою:«Розвиток пізнавального інтересу у молодших школярів шляхом впровадження інтерактивних технологій та ігрових прийомів на уроках в початкових класах».

На думку педагога інтерактивне навчання – це особлива форма організації пізнавальної діяльності учнів, яка направлена на створення комфортних умов навчання, побудову продуктивного освітнього процесу. Альона Юріївна  особливого значення надає дидактичним іграм, під час яких у дітей розвивається самостійність, творчі задатки, кмітливість . винахідливість.

Театралізована діяльність також сприяє самореалізації дитячої особистості, веде в цікавий неосяжний світ почуттів, а через них до потаємних куточків дитячої душі, до легкого засвоєння знань, умінь і навичок, вважає вчителька.

Методисти райметод кабінету І.В.Михайліна та Ю.М.Семко ознайомили присутніх з нормативними   документами, новинками методичної літератури.

І.В.Михайліна , методист РМК

 

 

  

Переглядів: 376 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar