Головна » 2016 » Грудень » 11 » Семінар-практикум вчителів трудового навчання та образотворчого мистецтва
12:46
Семінар-практикум вчителів трудового навчання та образотворчого мистецтва

Семінар-практикум вчителів трудового навчання, технологій  та образотворчого мистецтва в Левадівському НВК

8 грудня 2016 року на базі Левадівського НВК відбувся семінар –практикум для вчителів трудового навчання, технологій та образотворчого мистецтва на тему: «Збереження та примноження українських народних традицій на уроках трудового навчання та образотворчого мистецтва». Саме ці предмети мають значні можливості у вихованні в учнів національно-патріотичних почуттів, тому що у процесі практичних занять   відбувається прилучення учнів до національної культури.

Вчитель трудового навчання Скосарівського НВК Тітаренко Т.А. розповіла про варіативні модулі у програмі «Трудове навчання», під час вивчення яких учні знайомляться з народними українськими традиціями. Ознайомила педагогів з матеріалами, які використовуються при виготовлення народної ляльки, писанок та ін.

Параскевич Л.В., вчитель трудового навчання Антонюківського НВК поділилася досвідом вивчення в 10-11 класах модуля «Технологія виготовлення штучних квітів». Продемонструвала роботи своїх вихованців - віночки   зі штучних квітів, які виготовлені різними техніками.

Далі члени методичних об’єднань ознайомилися з досвідом роботи вчителя трудового навчання Левадівського НВК Хлівного М.А.  Микола Анатолійович показав колегам метод збільшення малюнку за допомогою масштабної сітки. Потім запросив на виставку робіт своїх вихованців та в шкільну майстерню. Показав роботи, над якими працюють діти на уроках трудового навчання.

Керівник РМО вчителів образотворчого мистецтва Байвер Ж.В. провела майстер-клас з виготовлення народної іграшки  та новорічної ялиночки.

Всі присутні відвідали кабінет –художню галерею художника – земляка Миколи Вилкуна. Директор Левадівського НВК Рибалко С.П. розповіла про давню дружбу та  плідну співпрацю з відомим художником.

Учасники семінару зробили висновок, що питання національного відродження особливо актуальне, адже побудова сильної сучасної держави неможлива без національно-історичного фундаменту, значною складовою якого є збереження та примноження українських народних традицій.

 І.В.Михайліна, В.В.Новак , методисти РМК

 

 

 

 

  

Переглядів: 325 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar