Головна » 2015 » Листопад » 18 » Семінар-практикум вихователів ДНЗ
01:06
Семінар-практикум вихователів ДНЗ

Семінар-практикум вихователів ДНЗ

     17 листопада 2015 року на базі Миколаївського  ДНЗ (ясла-садок) №1 «Сонечко»  відбувся семінар-практикум  «Організація роботи з безпеки життєдіяльності дітей у дошкільному навчальному закладі через призму Базового компоненту дошкільної освіти» для  вихователів  дошкільних навчальних закладів району.

       Мета: підвищити рівень професійної компетентності учасників семінару щодо реалізації завдань Базового компонента з безпеки життєдіяльності; ознайомити учасників семінару з досвідом роботи ДНЗ  (ясла-садка) №1 «Сонечко» з питання застосування різних форм і методів роботи з безпеки життєдіяльності в роботі з дошкільниками; удосконалити фахову майстерність слухачів семінару з даної проблеми; сприяти впровадженню в практику роботи ДНЗ інноваційних форм роботи з безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку. 

      У теоретичній частині перед учасниками семінару виступили: Н.В. Рожук, завідувач ДНЗ (ясла-садок)  №1 «Сонечко», яка презентувала візитну картку свого закладу з теми семінару,   А.М. Присяжнікова (вихователь ДНЗ №1 «Сонечко») – «Безпека життєдіяльності дітей дошкільного віку за Базовим компонентом дошкільної освіти», Н.В. Загородня (вихователь Антонюківського НВК) – «Організація безпеки життєдіяльності  дітей у ДНЗ: традиції та інновації» (з досвіду роботи ДНЗ),  Васильєва Н.С. (практичний психолог ДНЗ №1 «Сонечко») – «Соціально-психологічна безпека дошкільника: суть та умови».

        У  практичній частині  семінару педагогічний колектив Миколаївського ДНЗ (ясла-садок) №1 «Сонечко» познайомив та презентував досвід впровадження інноваційних форм і методів роботи з виховання у дошкільників навичок безпечної поведінки. До уваги присутніх було запропоновано перегляд театралізованої вистави.

       Підсумки семінару підвела Семко Ю.М., методист РМК, яка подякувала організаторам заходу та наголосила, що різноманітність методів та форм роботи, творчий підхід педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів з безпеки життєдіяльності дітей сприятимуть більш ефективному формуванню у дітей навичок здорового способу життя, дбайливого ставлення до власного здоров’я.  Також акцентувала увагу, що робота з безпеки життєдіяльності обов’язково повинна охоплювати 3 напрями: - з вихованцями ДНЗ; - з педагогічним колективом; - з батьками.  

     Сподіваємося, що знання, отримані під час даного семінару, стануть безцінним досвідом, який вихователі ДНЗ будуть впроваджувати у практику роботи дошкільних навчальних закладів.

                                                                      Семко Ю.М., методист РМК

 

 

 

 

Переглядів: 560 | Додав: odessa | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar