Головна » 2016 » Березень » 28 » Семінар РМО вчителів трудового навчання та технологій
15:07
Семінар РМО вчителів трудового навчання та технологій

 

Семінар вчителів трудового навчання і технологій

       25 березня 2016 року на базі районного методичного кабінету відбувся теоретичний семінар «Технології проведення сучасного уроку трудового навчання» для вчителів трудового навчання (технічні та обслуговуючі види праці) та технологій.

         Керівник методоб’єднання, вчитель А-Іванівського НВК Березовенко О.Б. виступив з доповіддю «Удосконалення методики викладання теоретичних та практичних уроків трудового навчання». Про типи та структуру уроків трудового навчання, структурні елементи уроку та вимоги до практичної роботи доповіла вчитель Миколаївського НВК Байвер Ж.В. Цікавою була доповідь Дудника В.П., вчителя Василівського НВК, який розповів про вибір варіативного модуля на уроках трудового навчання. Вчитель наголосив на тому, що при виборі модуля обов’язково треба враховувати матеріально-технічну базу закладу, фахову підготовку вчителя, регіональні традиції та бажання учнів. Методист РМК Новак В.В. провела аналіз участі учнів в районному етапі олімпіади з трудового навчання. Під час засідання обговорено питання реалізації основних положень Концепції національно-патріотичного виховання на уроках трудового навчання.  

         Підводячи підсумки, учасники семінару дійшли спільної думки, що у процесі викладання трудового навчання потрібно дотримуватись поєднання традиційних і нових технологій навчання, застосовувати такий підхід до навчально-виховного процесу, який передбачає розвиток особистості, спрямований на активне та конструктивне входження в сучасні суспільні процеси.

В.В. Новак, методист РМК

Переглядів: 342 | Додав: Вікторія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar