Головна » 2016 » Лютий » 24 » Семінар вчителів фізики та астрономії
15:52
Семінар вчителів фізики та астрономії

 

Семінар районного методоб'єднання вчителів фізики та астрономії

       23 лютого 2016 р. на базі Андрієво-Іванівського навчально-виховного комплексу проведено засідання районного методичного об’єднання для вчителів фізики та астрономії району «Дослідницька та проектна діяльність на уроках фізики».  Вчитель фізики Стрюківської ЗОШ Сташук М.Т. виступив з темою «Активізація пізнавальної діяльності учнів через оптимальну участь у проектах». Лебідь Л.С., вчитель фізики та астрономії Миколаївського НВК поділилась власним досвідом роботи щодо реалізації навчального проекту під час уроку. Було розглянуто ряд питань: схема реалізації навчального проекту; вимоги до організацію проекту; цілі, які мають бути досягнуті у ході проектного навчання. Під час практичної частини семінару вчитель фізики та математики А-Іванівського НВК Бєлощук Н.І. презентувала відкритий урок фізики у 7 класі на тему «Сила тертя. Коефіцієнт тертя. Тертя в природі і техніці».

     Проведено аналіз стану підготовки учнів загальноосвітніх навчальних закладів до ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики та астрономії. Також присутні були ознайомлені з вимогами до проведення державної підсумкової атестації учнів у 2015/2016 навчальному році.

    При підведенні підсумків учителі звернули увагу на актуальність проблеми, враховуючи вимоги нової програми з фізики у 7-му класі. Методист РМК В.В. Новак наголосила на необхідності використання різних видів проектів для успішного оволодіння учнями фізики, урізноманітнення форм і методів роботи з учнями з метою підвищення  ефективності та результативності навчання.

         Вчителі відзначили доцільність проведення таких семінарів, їх практичну значимість для подальшого використання у роботі з дітьми.

В.В. Новак, методист РМК

Переглядів: 354 | Додав: Вікторія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar