Головна » 2017 » Березень » 28 » семінар вчителів української мови та літератури
21:15
семінар вчителів української мови та літератури

Семінар вчителів української мови та літератури

"Учитель готується до хорошого уроку все життя… Щоб дати учням іскорку знань, вчителеві треба ввібрати ціле море світла",- писав В.Сухомлинський. Відомо, що лише творчий учитель може сформувати творчу особистість. Тому головним завданням методичного об’єднання  вчителів української мови та літератури є розвиток у кожного вчителя того індивідуального стилю, який характеризує його професійну майстерність як складне соціально-педагогічне явище, що згідно Стандарту базової і повної середньої освіти визначається   «… всією структурою особистості вчителя, є синтезом різноманітних його особистісних якостей, наукової освіченості, ідейної спрямованості, фахових знань, умінь і навичок».

 Темою семінару,  на який зібралися вчителі 28 березня 2017 року  в районному методичному кабінеті, була «Теоретичні та методичні засади реалізації  Державного стандарту з української  мови та літератури у 8 класі»

Кожен учасник  розповів  про   модель власної системи роботи, це і про  створення сприятливого навчального середовища під час уроку, організацію роботи, об’єктивне та ефективне оцінювання   досягнень учнів,  визначення результативності занять.

На підтвердження вчителі  презентували фрагменти   уроків з  мови та літератури у 8 класі,  власний досвід роботи із зазначеної проблеми.

Змістовно та цікаво    ділилася досвідом   роботи  щодо  впровадження державного стандарту  на уроках української мови та літератури вчителі  Чумаченко Ж. В. (Амбарівський НВК), Березовенко В.Л. ( А-Іванівський НВК), Слободенюк Н.П. (Миколаївський НВК), Велева В.В.(Ульяновський НВК), Прийма А.М.(Левадівський НВК). Продуктивним був виступ  вчителя Настасіївського НВК  Яцишиної І.В.

До уваги учасників семінару було запропоновано виступ- презентацію про використання інтерактивних методів вивчення української мови та літератури вчителя Переселенського НВК    Корнєєвої  В.Г.  Своїми думками з  приводу зазначеної теми поділилася   Андрух А.В.(Новопетрівський НВК).

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, учасники відзначили необхідність використання інноваційних технологій на уроках української мови та літератури, адже такі уроки виробляють у школярів вміння приймати спільні рішення, вчать правильно спілкуватися, доповідати, якісно змінюється рівень сприйняття учнями предмету.

Усі учасники семінару обмінялися думками, висловили свої думки з приводу  почутого, побажали   вчителям   натхнення, здоров’я і невичерпної творчої думки.

                                                      Жерновська І.В., завідуюча РМК

Переглядів: 363 | Додав: ksena1807 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar