Головна » 2016 » Березень » 1 » семінар вчителів зар. літ
13:16
семінар вчителів зар. літ

Позакласна робота – один з найефективніших засобів покращення знань  

  «Форми і методи  позакласної роботи із зарубіжної літератури та російської мови» - таку назву мав семінар учителів зарубіжної літератури, який відбувся у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів 29 лютого 2016 року. Він став одним із прикладів утілення в життя методу проектів, як важливої форми сучасного виховного процесу, оскільки цей метод найбільш раціонально забезпечує активність учнів, їх високу пізнавальну діяльність.

  За планом семінару, розпочався він відкритим заходом «Мандрівка місцями літературних героїв», який провела вчитель зарубіжної літератури Бєлова  Наталя Володимирівна разом з учнями 6, 8, 10 – А класів. Присутні «побували» на о. Тобаго у Робінзона Крузо (Коваленко Гордій), у м. Ганнібал (США) у гостях у Тома Сойєра та Беккі Тетчер (Злиденко Даниїл та Браїлко Вікторія), на планеті Маленького принца (Спірін Станіслав) та у багатьох інших місцях. Звучали у залі вірші О. Пушкіна (Музиченко Владислав), уривки з творів М. Гоголя, пісня на англійській мові (коли зустрічалися з героями Дж. Байрона), яку неперевершено виконала член батьківського комітету Карпенко Світлана Георгіївна.  У «палаці царя Шахріяра » глядачі побачили запальний  східний танок, виконаний ученицями 8 класу (Дубінець Вікторія, Михайленко Крістіна та ін.). Сценку  з казки С. Маршака «Дванадцять місяців» вдало зіграли учні Воробйова Ірина, Волик Валерія та Ільницьких Леся. Були на сцені і дві Тетяни: пушкінська (Вітковська Тетяна) та сучасна (Михайленко Тетяна), які освідчувалися в коханні відповідно з допомогою гусячого пера та комп’ютера. Сонети Шекспіра декламували Стеблиненко Катерина та Левченко Артем. Зачарував усіх присутніх ніжний вальс у виконанні «Наташі Ростової»(Михайлюк Крістіна) та «Андрія Балконського» (Галушка Микола). Вели нас місцями літературних героїв ведучі Сторожук Альона та Андріянов Денис.

  «Театр – це кафедра, з якої багато добра можна принести людям» - під такою назвою презентувала позакласну роботу з літератури керівник драматичного гуртка «Натхнення» Коваленко Ніна Миколаївна. Вона розповіла  з допомогою ІКТ про кропітку багаторічну роботу гуртка (28 років), у репертуарі якого налічується десятки п’єс, казок, літературно-музичних композицій. Розповідь була підтверджена яскравим фотоколажем, де в кадрах з’являлися виступи гуртка в школі, на районних та обласних конкурсах, в БК, у дитячому садку «Ромашка» тощо. Вдалим завершенням презентації роботи театрального гуртка  була вистава – уривок із п’єси    Г. Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці», де вперше було запроваджено колективну роботу учнів та учителів школи. Учениця 8 класу Михайлюк Крістіна була дівчиною Ульяною, яка дуже не хотіла виходити заміж за багатого Стецька (Кравченко Вячеслав). Їх батьків (Прокопа та Одарку) гарно зіграли соціальний педагог, вчитель історії, учасник АТО Демченко Юрій Вікторович та практичний психолог Балєва Світлана Дмитрівна. Взяли участь у виставі і учні 10 – А класу Галушка Микола та Біюк Василь. Неперевершеною була гра головного «старости» на «сватанні» - Скорика(вчитель історії Наливайко Сергій Борисович).

  Теоретичною частиною семінару були доповіді вчителів, які розповіли про розвиток творчих здібностей учнів через дослідницьку діяльність (керівник РМО Варчук Валентина Євгенівна), проведення тижнів зарубіжної літератури та російської мови (Воробйов Леонід Васильович) про позакласну роботу як один із найефективніших методів в покращення знань учнів (Больбот Євдокія Петрівна).

  Завершився семінар активними виступами інших вчителів з обміну досвідом позакласної роботи.

Коваленко Н. М., вчитель зарубіжної літератури

Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

Переглядів: 353 | Додав: ksena1807 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar