Головна » 2015 » Листопад » 27 » Шабельницький НВК
10:40
Шабельницький НВК

 

«Минуле стукає в наші серця»

    На виконання  наказу відділу освіти Миколаївської райдержадміністрації від  24.11.2015 року № 123 «Про заходи у зв‘язку з Днем пам’яті жертв голодоморів » та  з метою   гідного вшанування пам‘яті жертв голодоморів в Україні протягом  тижня в Шабельницькому НВК було проведено низку заходів.

    26 листопада 2015 р.  в Шабельницькому навчально-виховному комплексі була проведена  лінійка  вшанування пам’яті  жертв голодомору в Україні 1932-1933 рр. «Свічка пам'яті не згасне». Її відкрила заступник директора  з навчально-виховної  роботи   Заболотна Галина Анатоліївна, яка сказала, що ми всі зібралися для вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 рр. Під державний гімн України  приспустили прапор.

  Педагог – організатор Сушко Галина Федорівна продемонструвала  відео «Жнива розпачу» про передумови та причини виникнення голодомору.

  Хвилиною мовчання учні вшанували всіх , тих хто загинув під час голодоморів в Україні.

  Після хвилини мовчання вчитель історії Груба Надія Василівна розповідає, що 28 листопада о 16.00 слід приєднатися до всеукраїнської акції «Запали свічку» для вшанування всіх загиблих.

    Після лінійки учні поклали композиції із житніх колосків  та квітів до пам’ятного знаку жертвам голодомору.

   Протягом тижня для учнів початкових класів вчителями Вікторією  Вікторівною  Заболотною, Ларисою Анатоліївною Каташинською , Ольгою Григорівною Маковеєнко проведено  усний журнал «Минуле стукає в наші серця».  

Класними керівниками 5-11 класів проведено уроки пам'яті «Голодом вбивали нашу свободу».

 Всі учні  переглянули   кінофільми про Голодомор 1932-1933 років в Україні.

 В шкільній бібліотеці було оформлено  тематичну виставку, присвячену 82-річниці пам’яті жертв Голодомору «Ті страшні, голодні дні 1932-1933 років»( бібліотекар Заболотна Вікторія Вікторівна).

 

       Г.А.Заболотна, заступник директора з навчально-виховної роботи Шабельницького НВК

Переглядів: 309 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar