Головна » 2016 » Листопад » 28 » Шабельницький НВК
13:02
Шабельницький НВК

 

І пам'ять гострим болем озоветься

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів,  донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років в Шабельницькому НВК пройшли наступні заходи.

 23 листопада  проведено загальношкільну лінійку  «І пам’ять гострим болем озоветься», на якій увазі учнів було запропоновано перегляд документальних  відео- та фотоматеріалів, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. 

 В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями, опухлі і змучені від голоду діти, дорослі, люди похилого віку.

Вчителями Заболотною Г.А. та Заболотною В.В. було зачитано уривки зі спогадів очевидців, у яких йшлося про те як  відбувалася колективізація, вивезення зерна і їжі за кордон, розповіли про «закон п’яти колосків». Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози.

Класні керівники 7,9 класів Бобришева С.В. та Сушко Г.Ф.  провели відкриту виховну годину «Це остання хлібина, остання…». Ця виховна година запам’ятається усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному слові чи русі однолітків, вчителів, гостей.

Шкільний   бібліотекар організувала книжкову виставку на тему: «Україна пам’ятає!   Голодомор 1932-1933рр» .

   26 листопада 2016 року спільно  з  працівниками  сільського будинку культури було проведено акцію «Запали свічку».   На знак вічної пам’яті жертв голодомору школярі пов’язали на хрест чорну стрічку, вишитий рушник та сніпок пшениці, аби кожен із жителів села не забував про ті страшні події .  Всі присутні на мітингу вшанували  хвилиною мовчання душі померлих та опухлих  від голоду дітей, батьків, дідів.

                    В.В.Заболотна , заступник директора  з НВР Шабельницького НВК

 

 

         

Переглядів: 306 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar