Головна » 2016 » Грудень » 3 » Стрюківська ЗОШ
21:35
Стрюківська ЗОШ

"Міжнародний день порозуміння з ВІЛ – інфікованими"

   З метою сприяння зниженню ризику інфікування ВІЛ, формування толерантного ставлення до людей з ВІЛ у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

   29 листопада проведено загальношкільну лінійку «СНІД – коротко про головне», яку провела Топал І.М., педагог – організатор. Шкільним бібліотекарем Вдовіченко О.В. підготовлено виставку літератури про шляхи передачі інфекції, безпечної поведінки щодо не зараження ВІЛ. Класний керівник 11-го класу Федорова Н.М. зі своїми вихованцями провели годину спілкування «Як жити у світі, в якому є ВІЛ/СНІД?». Під час заходу вчитель ознайомила учнів зі стадіями ВІЛ – інфекції, основними шляхами зараження, причинами розповсюдження, провела вправу «Ситуації, в яких ми ризикуємо».

     Від страху, пов’язаного з ВІЛ/СНІДом, людство поступово переходить до усвідомлення того, що для призупинення епідемії потрібно не тільки говорити про ВІЛ – інфекцію, але й про те, наскільки вона небезпечна. Вочевидь, настав час вчитися жити в світі, де носієм інфекції може виявитись будь–хто. Оскільки ВІЛ-інфекція невиліковна, головним знаряддям у боротьбі з поширенням інфекції є профілактика – запобігання новим зараженням. 

                          І.М.Топал, педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 316 | Додав: Вікторія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar