Головна » 2015 » Червень » 12 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ст
16:26
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ст

Вірний син України

   З метою формування в учнів національної свідомості, патріотичних почуттів на прикладі мужніх вчинків захисників нашої Батьківщини, їхнього героїзму в сучасній боротьбі за незалежність і цілісність держави у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів 11 червня 2015 року  для учнів та працівників школи була організована зустріч із учасником АТО,  вчителем історії Демченком Юрієм Вікторовичем.

   Учні 6 класу із класним керівником Станковою Галиною Василівною підготували літературно – музичну композицію. В актовій залі школи теплими оплесками вітали  нашого героя. Діти із трепетом у душі говорили про любов до рідного краю, його багатовікову славну історію, мудрих людей, підкреслюючи, що Україна – це історія народу, який протягом віків боровся за свою свободу і незалежність.

Є в моєї України

Ріки, гори  і долини.

У Донецьку є вугілля,

Хлібом славиться Поділля,

А в Карпатах є ліси

Дивовижної краси.

 Хіба такі слова  можуть залишити когось байдужими?

   Зустріч пройшла в атмосфері патріотичного духу. Діти були вражені розповіддю Юрія Вікторовича про його службу у розвідувальному батальйоні. Особливо – один момент, коли група, де служив наш вчитель, рятувала учнів школи містечка Павлопіль, що на Донеччині, від обстрілу «градами». Із сльозами на очах слухали присутні, як офіцер підрозділу із Івано – Франківщини загинув, рятуючи життя одинадцятикласнику.

  Учні 3 – 4 класів під керівництвом вчителя музики Куліш Алли Іванівни виконали задушевні пісні про Україну та про маму.

  Ще довго – довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті – своїм дітям і онукам спогади про тих, хто сьогодні захищає Україну.

Моя хата не скраю,

Тому і захищаю  я Україну,

Її честь і славу.

Пробач мені, мамо,

Що тебе покидаю,

Бо мушу йти на війну.

                                      Делігіоз Т.І.,вчитель української мови та літератури

                             

Переглядів: 365 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar