Головна » 2016 » Лютий » 16 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ст.
10:58
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ст.

Афганістан – душі кривава рана…

 ...Афганські гори, кров’ю  ви  омиті,

тих юних тіл, що гинули в бою.

І ви, пекельні, горем оповиті,

а мертвим душам місце у раю.

Ви відчували запах смерті в битві,

і кожен спраглий подих до життя,

жага і віра, сплетені в молитві,

думки юнців, їх щире каяття...

  15 лютого в Україні відзначається пам’ятна дата – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ми повинні пам'ятати тих, хто пережив цю війну, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав.

   З цією метою у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися заходи.

Вчитель історії Демченко Юрій Вікторович разом з учнями 7-9 класів підготував та провів захід-вшанування героїв-учасників бойових дій на території інших держав. До школи були запрошені воїни-афганці нашого села: Тукачов Іван Олексійович та Осіпенко Ігор Васильович. Під час заходу учні розповідали про те, що двадцять сім років тому, саме 15 лютого 1989 року, закінчилося виведення радянських воїнів із території Афганістану, де вони брали участь у найдовшій і найтрагічнішій війні другої половини ХХ століття. Її найважчим підсумком стала загибель наших солдатів і офіцерів, скалічені долі молодих людей, гіркота споминів про бої та кров, втрати та рани. Учасники заходу подякували присутнім бійцям за їх відвагу та мужність. Учні 8 класу приготували та заспівали акапельно пісню «Чорнобривці». Хвилиною мовчання згадали тих, хто не повернувся до рідної домівки і поліг в чужому краю.

   Класний керівник Станкова Галина Василівна проводила урок мужності на тему: «Відлуння афганських гір». Під час спілкування вчитель розповідала історичні довідки про події, що відбувалися в Афганістані, згадали імена всіх односельців, які були на тій війні та вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання.

Класний керівник Дрон Наталя Миколаївна разом із учнями 8 класу приготували виховну годину до дня воїнів-афганців. Під час спілкування вихованці декламували вірші про страшні події «чужої» війни, що стала своєю.  Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Але, незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.

                  І.М.Топал, педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ст

Переглядів: 345 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar