Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
09:10
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Доторкнутись душею до подвигу

    Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка  День захисника України   ми вперше  відзначаємо 14 жовтня 2015 року, аби вшановувати захисників своєї, а не чужої держави. Відтепер відзначаємо це свято у широкому розумінні, так як славний шлях української звитяги, шлях до волі і незалежності стелиться ще з сивої давнини. Можемо з упевненістю стверджувати, що це свято нероздільно пов’язане з розвитком війська та козацтва, національно-визвольним рухом минулого століття та боротьбою українського народу за суверенітет і територіальну цілісність у незалежній Україні.

    День захисника України, що збігається за календарем зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських героїв.

   Напередодні Дня українського козацтва та Дня захисника України в Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшло свято «Доторкнутись душею до подвигу». На початку заходу  виступила з привітанням  директор школи Кузьміна С.Б., яка побажала  всім міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні!

    Сценарій  свята підготували вчитель історії та правознавства  Наливайко С.Б. та вчитель української мови та літератури Боднар В.О. Під час заходу було використано відеоматеріали про виступ Президента України Порошенка П.О. про історію виникнення свята, про марш козаків, про написання листа козаків турецькому султану.  Учні з патріотичною інтонацією декламували вірші (Лупенко Інна, Волик Валерія, Воробйова Ірина, Сторожук Олена, Дубінець Вікторія), співали козацьких пісень (вокально-хоровий колектив «Співаночки», учні 7 класу). А  Наливайко С.Б. акапельно  виконав  українську народну пісню про козака, який загинув, захищаючи свій рідний край.

   Учні початкових  класів провели  лінійку, присвячену Дню захисника України.

  Шкільним бібліотекарем  Вдовіченко О.В. оформлено тематичну виставку - композицію «Козацька душа народу», де діти мали змогу познайомитися з історією виникнення козацтва, видатними гетьманами країни. Також Ольга Вікторівна провела бібліотечний урок  «Мужність і відвага крізь покоління».

   Класні керівники підготували уроки мужності, виховні години на теми: «Хоробрі серця наших співвітчизників», « Ми – нащадки козацького роду», «Славні лицарі України».

  Волонтери 8 класу (Дубінець Вікторія та Волик Валерія) та 11 класу (Волик Валентина) відвідали учасника бойових дій Шевченка М.І. Під час візиту учениці привітали дідуся з Днем захисника України, побажали довголіття, міцного здоров’я, наснаги та щасливої долі.

   До Дня захисника України учні школи разом з вчителем історії Демченком Ю.В. випустили стенд «Слава Україні! Героям слава!», стіннівки. 

12 жовтня відбулася зустріч вчителів,вихованців Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів із захисниками нашої рідної землі,  учасниками АТО – Баєм О.І., Султаном А.Ф., Демченком Ю.В.

   Підсумком тижня стала нарада при заступнику директора  з НВР Вдовіченка О.М. з вчителями,темою якої було «Виховання патріота, справжнього громадянина України». Говорилось про патріотичне виховання учнів у сучасних умовах відповідно до Концепції національно – патріотичного виховання дітей і молоді – як справу, що за своїм значенням є стратегічним завданням.

І.М.Топал, педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 369 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar