Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
11:59
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Вінок безсмертя

 

    28 жовтня 2015 року  Україна святкує День визволення від німецько-фашистських загарбників. Це свято відзначається щороку в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

   Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

З метою    відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у роки Другої світової війні у Стрюківській ЗОШ  І-ІІІ ступенів для учнів 8-11 класів відбувся захід «Вінок безсмертя».

    Дрон Наталя Миколаївна, класний керівник  8 класу,  разом з учнями    підготувала   літературно – музичну композицію.    У виконанні вихованців вокального гурту  Будинку дитячої та юнацької творчості «Червона калина» , музичний керівник Куліш Алла Іванівна, прозвучали пісні воєнних років. Учні переглянули фільм про хід визволення України від фашистів та з сумом слухали листи воєнних років, що писали солдати своїм сім’ям.                                              Хвилиною мовчання та покладанням квітів до братської могили на території школи було вшановано пам’ять загиблих воїнів, що боролися за мирне небо над головою. Зі словами вдячності учні згадували про учасника бойових дій, односельця Шевченка Миколу Івановича . Учасники заходу запевнили, що не щезне в пам’яті людській, не піде у забуття великий подвиг нашого народу – перемога над фашизмом.

   Протягом тижня класні керівники провели години спілкування та уроки мужності до Дня визволення України від фашистів на теми : «У вогні палала Україна», «Згадай, Україно, вогненні роки», «Вони помирали, щоб жила Україна».

  Шкільний бібліотекар Вдовіченко Ольга Вікторівна підготувала виставку художньої  літератури «Пам’ять народу жива».

               І.М.Топал , педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

 

Переглядів: 342 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar