Головна » 2015 » Листопад » 3 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
10:43
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Інноваційні технології як засіб підвищення якості   освітнього                                            процесу                                                                                                                                   

 У Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів  3 листопада 2015року  пройшла педагогічна рада на тему:  «Інноваційні технології як засіб підвищення якості  освітнього процесу».

    На початку засідання директор школи  Кузьміна Світлана Борисівна окреслила мету педради: поглибити знання про інноваційні технології, обмінятися досвідом  з їх використання, обґрунтувати доцільність впровадження інновацій в навчально – виховний процес.  

   В ході педради з вчителями було проведено вправу «Займи позицію» про прихильність до інноваційних технологій.  У своєму виступі  вчитель хімії Федорова Наталія Миколаївна підкреслила, що інноваційні технології необхідні, але вони не можуть домінувати у навчальному процесі. Слід пам’ятати, що велика кількість інноваційних прийомів на одному уроці недоцільна, оскільки учні не зможуть налаштуватися на  серйозну роботу.

   Тему застосування педагогічних інноваційних технологій в початковій школі  продовжила вчитель – методист Яремчук Мирослава Дмитрівна, яка зупинилася на тих прийомах, які найпоширеніші в роботі вчителів  школи: інтерактивні, проектні технології, нестандартні уроки, а саме: уроки - мандрівки, уроки – змагання, уроки – дослідження, уроки – сюжетні замальовки, урок - екскурсія.

   Заступник директора школи з навчально - виховної роботи  Вдовіченко Олександр Миколайович розказав вчителям про інтерактивні прийоми, їх методику проведення. На яких  етапах уроку доцільно проводити такі вправи як «Зацікав», «Робота в парах», «Мікрофон», «Незакінчене речення», «Мозковий штурм», «Навчаючись - учусь», «Ланцюжок», «Шпаргалки», «Шерлок Холмс», «Концентрація»,        «Так - ні»,  «Вірю – не вірю», «Знайди помилку», «Тести», «Прес», «Оцінювання».

   Підводячи підсумки засідання педагогічної ради, директор школи     Світлана Борисівна зазначила, що інноваційні технології вимагають від педагога додаткового вивчення спеціальної літератури, аналізу педагогічного досвіду педагогів – новаторів, розроблення плану запровадження нової техніки. Нововведення в освіті не є особливістю лише нашого часу. Освіта прагнула завжди до змін, однак сьогодення називають часом значних і бурхливих змін у всіх суспільних сферах, у тому числі – і в освіті.    

О.М.Вдовіченко, заступник директора  з  навчально-виховної роботи Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 338 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar