Головна » 2015 » Грудень » 16 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
09:46
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Подорож до Країни Доброти

 

Добро твориться просто - ні за так.

Так, як цвіте і опадає мак,

Як хмарка в'ється і сміється пташка,

Як трудиться мурашка-горопашка.

Хай сіє зерна скрізь метка рука,

І в океан добра тече ріка…

 

  Школа – це дивовижний світ. Є в ньому місце і для напруженої праці, і для розваг та відпочинку. Три  місяці навчання швидко минули.  І, як винагорода за напружену працю, 15 грудня 2015 року відбулося святкове дійство «Посвята у «Добрики» для учнів 1-4 класів.  

  Основною метою цього заходу було виховання в молодших школярів почуття патріотизму, доброзичливості, поваги до старших, однолітків та залучення їх до добрих і корисних справ, а також формування культури спілкування. 

  Підготували та провели захід педагог-огранізатор Ірина Михайлівна Топал та практичний психолог Світлана Дмитрівна Балєва.

  Свято відбулося у вигляді гри-подорожі. Для того, щоб потрапити в Країну Доброти, учні їхали на чарівному авто. Діти подолали 5 зупинок («Моя країна - Україна», «Ростемо розумними, кмітливими, допитливими», «Збережемо рідну землю», «Мої таланти тобі, рідна земле!», «Всі діти на планеті –друзі!»). На кожній станції  учням необхідно було
пройти випробування. Так, наприклад, на першій зупинці, діти мали змогу поділитися своїми розуміннями слова «Батьківщина», слухали вірші про Україну, чарівну українську мову. На другій зупинці – давали відповіді на запитання та загадки, за що отримували печиво. На наступній зупинці  була організована виставка малюнків на тему «Мої добрі справи». А на останній зупинці учні показували свої таланти та здібності. Пройшовши всі випробування , молодші школярі ознайомилися з правилами  Країни Доброти, після чого вони познайомились з головним персонажем  – Добриком, який і прийняв дітей до своєї країни. В свою чергу учні пообіцяли шанувати батьків, вчителів, бути гідними представниками своєї держави, звикати говорити правду, щоб ніколи не було розладу між серцем і вустами.    

   Вінцем свята було вручення учням  пам’ятних емблем - знаків учасників гри-подорожі  «Добрик крокує планетою» та виконання пісні-гімну добриків.  

       Присутні дорослі відчули веселий святковий настрій, а діти – радість і гордість за те, що вони стали повноправними жителями Країни Доброти.

             І.М.Топал, педагог-організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 345 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar