Головна » 2016 » Січень » 25 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
13:48
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель 

  На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України» (№ 731 від 30 грудня 2015 року), з метою виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів  проведено ряд заходів.

  22 січня – особливий день у становленні Української державності – День Соборності України. Це свято, що відзначається щороку в день проголошення возз’єднання Української Народної Республіки й Західно -Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році.

  Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. В нашій школі  це свято відзначається щорічно, але особливо урочисто воно пройшло цього разу, бо саме в такі непрості часи єднання і любов до неньки-України особливо потрібні. Цього дня на урочистих зборах педагогів виступила директор школи  Кузьміна Світлана Борисівна та розповіла  про цей день в історії України, продовжив розповідь  вчитель історії  Наливайко Сергій Борисович, а його колега Демченко Юрій Вікторович підготував перегляд відеофільму  про Соборну Україну.

   Всі вчителі школи  26 січня  провели інформаційні хвилинки.Учні зацікавлено вивчали повідомлення інформаційного вісника, розміщеного у вестибюлі закладу. Школярі стали активними учасниками заходів, безпосередньо долучившись до висвітлення інформації про події, що передували самовизначенню України  як суверенної та незалежної держави.

Вчитель історії Наливайко Сергій Борисович підготував та провів Урок Соборності «Єднання заради Незалежності», під час якого учні дізналися, що означає «соборність», чому ми відзначаємо це свято, чим завдячуємо цій події. На виховному  заході учням було продемонстровано відопрезентацію «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» .

  Вчителями початкових класів було проведено уроки мужності «Будь готовий!».

  За традицію всі історичні події було висвітлено у виставці літератури «Україна крізь віки», яку підготувала шкільний бібліотекар Вдовіченко Ольга Вікторівна.

 Дійсно, все на світі змінюється, проте українські традиції, символіка, вишиванка, пісня залишаться назавжди із справжнім українцем, патріотом своєї малої та великої Батьківщини – України. Саме так педагогічний колектив Стрюківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів виховує патріотизм у нашого сучасного молодого покоління!

                    І.М.Топал, педагог – організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів    

Переглядів: 426 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar