Головна » 2016 » Березень » 24 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
17:00
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

Корисні канікули стрюківських школярів

  З профорієнтаційною метою 23 березня 2016 року  учні 8-9 класів Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів здійснили корисні екскурсії до відділення  поліції та пожежно – рятувальної служби в смт. Миколаївка.   

  Спочатку діти завітали до Миколаївського відділення поліції Любашівського відділу ГУНП в Одеській області, де для них була підготовлена екскурсія, з метою популяризації роботи правоохоронців серед молодого покоління.

 З неприхованою зацікавленістю школярі переступили поріг відділу, адже далеко не кожному випадає нагода познайомитись з роботою поліцейських, як то кажуть – зсередини.

 Цього дня вихованці Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ознайомилися із специфікою роботи, умовами проходження служби, завданнями, які стоять перед органами поліції, правами та обов’язками поліцейських.  Оглядову екскурсію провела інспектор поліції Колосовська Наталя Сергіївна.

  Під час екскурсії діти відвідали кабінет дільничних офіцерів. Поруч, у дворі адмінбудівлі поліції, школярі мали змогу роздивитися транспортні засоби : «Нива шевроле», «автозак УАЗ», які допомагають у роботі поліцейського. Мали змогу на власні очі побачити як працює чергова частина, приймаються та реєструються повідомлення громадян, про реагування слідчо-оперативної групи на виклики. Невелику розповідь про специфіку роботи підготував черговий Мардаренко Віталій Володимирович. Учні з цікавістю спостерігали за великою кількістю моніторів та цікавилися, як вони працюють.

 Також  школярі дізналися, де утримуються особи, затримані за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень  та на власні очі побачили зовнішній бік прогулянкового дворику ізолятора тимчасового  утримання.

  Родзинкою екскурсії стала  демонстрація окремих зразків вогнепальної зброї та спецзасобів (бронежилет, захисний шолом, браслети ручні, щит, спеціальне екіпірування),  які на сьогоднішній день використовуються в службовій діяльності поліцейських. Окрім докладного пояснення про призначення кожного з виставлених на огляд предметів, господарі запропонували всім охочим приміряти на себе бронежилет і шолом, потримати щит або гумовий кийок, покрутити в руках сталеві браслети. Це викликало неабияке пожвавлення серед присутніх. Школярі мали можливість ознайомитись зі зброєю, потримати її в руках та зробити фото на пам'ять, навіть  провести розбирання-збирання пістолета Макарова і автомата Калашникова під керівництвом фахівців. В цьому їх підтримав головний поліцейський Драчинський Роман Семенович, який показав високу майстерність при поводженні зі зброєю.

 Не менш цікавим та пізнавальним для вихованців стала демонстрація рукопашного бою, під час якого вони ознайомилися не лише з прийомами самозахисту, але й прийомами затримки правопорушників. У цій справі свою обізнаність та професіоналізм продемонстрував інструктор з рукопашного бою Артюх Олександр Семенович.

  Юнаки і дівчата почули чимало корисної інформації з приводу служби в поліції, а також дізнались про те, якими навиками потрібно володіти, аби стати поліцейським. Декілька учнів по-справжньому зацікавились службою в поліції. Вони висловили своє бажання в майбутньому поповнити лави правоохоронців.

За теплу зустріч та екскурсію у відділені поліції учні подякували  начальнику  Миколаївського відділення поліції Любашівського відділу ГУНП в Одеській області – капітану поліції Коваленку Олександру Олександровичу.

   З метою ознайомлення з роботою пожежно-рятувальної служби, учні Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів  також завітали     до 29-ДПРЧ 5 ДПРЗ  ГУ ДСНС України в Одеській області. Гостинно та привітно зустрічали школярів  господарі служби та  начальник частини  29-ДПРЧ 5 ДПРЗ  ГУ ДСНС України в Одеській області  Цепліцький Віктор Петрович. Діти слухали розповідь командира відділення 29-ДПРЧ 5 ДПРЗ  ГУ ДСНС України в Одеській області Рожука Віталія Миколайовича про щоденні будні, про навчання та тренування. З цікавістю учні роздивлялись пожежно-рятувальну техніку та обладнання. Потім діти  завітали до кімнати відпочинку, їдальні, навчального класу. Усім побаченим та почутим  в пожежно – рятувальній службі вихованці Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів були дуже задоволені.

 За  організацію повчальної  екскурсії  до пожежно – рятувальної служби  щира подяка т.в.о начальника Миколаївського РС ГУ ДСНС України в Одеській області  Боровському Миколі Сергійовичу.

 Сподіваємося, що цей день відіграє певну роль у житті школярів та допоможе їм визначитися із майбутньою професією.

                  І.М. Топал ,   педагог – організатор Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 302 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar