Головна » 2016 » Травень » 18 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
14:00
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

До Дня пам'яті жертв геноциду кримських татар

  18 травня 2016 року до  Дня пам’яті жертв геноциду  кримськотатарського народу   в  Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли відповідні заходи.

О.М. Вдовіченко,заступник директора з НВР, О.В. Вдовіченко, шкільний бібліотекар  оформили фотоекспозицію  «18 травня 1944 року – трагічна дата в історії кримськотатарського народу. Боротьба за повернення на Батьківщину. Інтеграція в демократичній Україні».

С.Б. Наливайко, Ю.В. Демченко, вчителі історії, разом з учнями 9-10 класів провели годину спілкування «18 травня 1944 року – трагічна дата в історії кримськотатарського народу».

 Представлення   фотоекспозиції відбулося на  годині спілкування з учнями 9-11 класів, де  було наголошено на історичній пам’яті тих трагічних днів, розкрито нелегку долю депортованих та вшановано пам’ять загиблих в під час геноциду кримськотатарського народу.

  З учнями обговорювалися події, які розгортаються на території Криму в наші дні( утиски, арешти, які здійснює окупаційна влада щодо представників кримськотатарського народу).

 Відзначено внесок представників кримських татар в соціально – політичний, економічний та культурний розвиток України, зокрема перемога співачки Джамали в пісенному конкурсі «Євробачення» та присвоєння їй  Президентом України  П.О.Порошенком статусу «Народний артист України».

                 Ю.В.Демченко., вчитель історії Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів 

Переглядів: 389 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar