Головна » 2016 » Грудень » 10 » Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
15:06
Стрюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

Тиждень правових знань в Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів

З 5 по 9 грудня 2016 року  у  Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов Всеукраїнський тиждень права.  Метою тижня правових знань  було збагатити знання, уміння та навички учнів із питань морально-естетичного спрямування; сприяти формуванню правової свідомості особистості; удосконалювати уміння логічно мислити; виховувати доброзичливість, людяність, тактовність, відповідальність.

У проведенні позакласних заходів були задіяні вчителі правознавства та історії, педагог-організатор, практичний психолог та найактивніші представники учнівського самоврядування.

У складанні плану проведення тижня враховувались інтереси учнів, обговорювались питання, які хвилюють неповнолітніх. Спільними зусиллями було складено план, за яким впродовж тижня працювали члени колективу навчального закладу.

Відкрили тиждень загальношкільною лінійкою «Абетка прав дитини», яку підготувала та провела Топал І.М., педагог-організатор.

Шкільний бібліотекар  Вдовіченко О.В. підготувала тематичну виставку літератури «Молоде покоління в межах законів України».  Відбулися бібліотечні уроки та анкетування для учнів 7класу на тему «Я знаю свої права», для учнів 9 класу -  «Твоя правова відповідальність».

Вчителі початкових класів  на виховних годинах проводили бесіди на теми «Декларація прав дитини »  (Бузенко А.В., класний керівник 4 класу, Яремчук М.Д., класний керівник 1 класу). «Вивчаємо свої права та обов’язки» (Стас  Р.М., класний керівник 3 класу).

 Вчителі історії та права Наливайко С.Б. та Демченко Ю.В. підготували для учнів 9-11 класів  єдиний урок «Діти України про свої права».         В ході заходу вихованці познайомилися з історією виникнення прав людини, обговорили права, які мають діти та не забули згадати про обов’язки, які невідривно пов’язані з правами.

Класну годину «Правила і закони у твоєму житті» для учнів 5 класу підготувала Делігіоз Т.І., класний керівник 5 класу. На захід запросили вчителя історії Демченка Ю.В., який не лише повторив з учнями історію виникнення прав дитини, а й провів анкетування, з метою виявлення рівня знань учнів з прав людини та дитини. На завершення  діти  розповіли, які вони знають права та обов’язки.

Учні 10 класу відвідали тренінгові заняття  на тему «Насилля», яке підготувала та провела Балєва С.Д., практичний психолог. Під час заходу вихованці висловлювали власні думки, даючи визначення видам насилля, знайомилися з різноманітними способами подолання різних проявів насилля, розглядали різноманітні ситуація та визначали види насилля. На завершення заняття вчитель підготувала вправи «Що я зрозумів?..» та «З цього часу я…», де діти висловили власні думки та прийшли до спільного рішення: щоб щось змінити треба почати з себе.

В рамках Всеукраїнського тижня права  пройшла  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Заходи проводились  за участю представників  соціальної  служби  для сім’ї, дітей та молоді, дільничного інспектора та учасників навчально-виховного процесу.

Проведення зазначених заходів було спрямоване на здобуття громадянами України знань про свої права та про механізми їх захисту. Адже утвердження та забезпечення дотримання прав дитини, її життя і гідність, права та свободи є найвищою цінністю кожної  правової держави.

 

   І.М. Топал, педагог – організатор   Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 289 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar