Головна » 2017 » Лютий » 22 » Стрюківська ЗОШІ-ІІІступенів
10:44
Стрюківська ЗОШІ-ІІІступенів

Міжнародний день рідної мови в

Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів

21 лютого все людство відзначає День рідної мови. Не залишився осторонь і колектив Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Головним напрямом відзначення цього свята є привернення уваги світової громадськості до збереження і розвитку лінгвістичного розмаїття, а також зміцнення ролі рідної мови як важливого чинника культурної самобутності.

Делігіоз Т.І., Боднар В.О., вчителі української мови та літератури, разом з учнями 9-10 класів взяли участь у «диктанті єдності» на тему «Україна – наша земля, наша Батьківщина».

Вдовіченко О.М., вчитель української мови та літератури, сприяв написанню учнями 2-11 класів конкурс з українознавства «Патріот».

Вдовіченко О.В. для учнів 5-11 класів організувала тематичну виставку, діти знайомилися з творцями української писемності та мови, становленням її в українській культурі, красою та милозвучністю рідної мови.

Мова – це не просто спосіб спілкування, а й щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова – це ще й музика, мелодика, барви буття, художня, інтелектуальна і розумова діяльність народу.

 

І.М.Топал, педагог-організатор  Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 277 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar