Головна » 2017 » Березень » 21 » Стрюківська ЗОШІ-ІІІступенів
10:17
Стрюківська ЗОШІ-ІІІступенів

Родинне свято "Хліб – усьому голова"

Хліб! Яке тепле і щире почуття поваги викликає це слово у серці кожної людини. Український народ понад усе цінує хліб, бо хліб – це мірило усього життя. В усі часи його берегли, він був з людиною від народження і до глибокої старості. Хліб – частина історії , її майбутнє.

У Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів 16 березня  в 4 класі відбулося родинне свято «Хліб – усьому голова», на якому були присутні батьки, гості. Актова зала була  прикрашена  відповідними малюнками, написами – пам’ятками про бережливе ставлення до хліба.

Дуже багато цікавої інформації про хліб, про той далекий шлях від зернятка до смачного духмяного хліба, про працьовитих хліборобів, які недосипають ночей, щоб хліб з’явився у нас на столі, розповіли вихованці 4 класу для присутніх. На святі було згадано про батьків, які вирощують хліб у нашому селі. Учні співали пісень про хліб, показували інсценізації про цінність пишного короваю, відгадували загадки, танцювали, засівали на щасливу долю світлицю зерном пшениці, жита, вівса.

Всі вірші були спрямовані на бережне ставлення до хліба, діти розповідали пам’ятки, як берегти хліб, що треба робити, коли він падає додолу, коли лежить на землі, підвіконні.

Завдячуючи батькам, відбулася виставка хлібобулочних виробів, які потім учні з насолодою поласували. Батьки були задоволені виступом своїх дітей.

У підготовці до свята допомагали педагог-організатор Топал І.М., художній керівник танцювального гуртка Миколаївського Будинку дитячої та юнацької творчості «Шанс» Самойленко І.О., вчителі школи.

Я вважаю, що такі свята доцільно проводити в школі. Діти краще запам’ятовують як ставитися до хліба. Такі родинні зустрічі налагоджують зв’язок батьків зі школою, їх любов до своїх дітей, відповідальність за виховання дочок і синів.

А.В.Бузенко, класний керівник 4 класу,

Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 301 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar