Головна » 2017 » Червень » 20 » Стрюківська ЗОШІ-ІІІступенів
14:26
Стрюківська ЗОШІ-ІІІступенів

Сяйте, усмішки, сонцем зігріті!

(відпочинок у пришкільному таборі «Сонечко» при Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів влітку 2017 року)

Сонце – це велетенська зірка, біля якої знайшла собі місце наша планета Земля. Воно світить усім, хто шукає світла і зігріває усіх, кому потрібне тепло. З давніх-давен люди вклонялися сонцю і просили у нього щастя.

Так традиційно щороку, з настанням літа, розповсюджує свої промінці  щастя і пришкільний табір відпочинку «Сонечко», організований  при Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, на всіх жителів казкової країни дитинства.

Розпочав свою роботу табір відпочинку 29 травня 2017 року. За цей період відпочило та оздоровилося 100 дітей (учні 1-4 класів, діти пільгового контингенту). Діти знаходились в  таборі з 8 .00 до 14.00  з 2- х разовим харчуванням. Важливе значення під час роботи з дітьми в таборі відпочинку з денним перебуванням – організація цікавого та змістовного дозвілля, щоб діти за невеликий проміжок часу перебування в даному закладі,  могли відчути радість спілкування, колективізм. Над цим впродовж зміни працювали начальник табору –І.М.Топал, педагог –огранізатор;  заступник начальника – С.Д.Балєва, практичний психолог;  вихователі – М.Д.Яремчук, Т.А.Буцик, Т.В.Наливайко, Р.М.Стас, А.В.Бузенко (вчителі початкових класів) та Т.І.Делігіоз (класний керівник 5 класу); за фізичним розвитком дітей пильно слідкував О.П.Бондаренко, вчитель фізичного виховання ; на дозвіллі з учнями працювали музичний керівник – А.І.Фабрика, організатори дозвілля – Ю.В.Демченко, М.Т.Сташук; медична сестра – Н.М.Буздугай; смачно та корисно готували працівникихарчоблоку – Н.О.Сторожук, О.Н.Шаманська, О.П.Шорнюк,  слідкувала за чистотою території та приміщення техпрацівник Л.В.Спориш; допомагав обстежити та облаштувати приміщення пришкільного табору відпочинку, завгосп школи М.С.Осадчий. Вони  дали   можливість кожному вихованцеві проявити  свої творчі , фізичні та розумові  здібності.

Табірна зміна проходила під гаслом «Рідну землю, де живем, Україною зовем», основна мета якої: формування інтересу до історії, традицій, екології рідного краю, залучення учнів до дослідницько-краєзнавчої роботи шляхом здійснення екскурсійної діяльності.

Під час роботи з дітьми у таборі відпочинку «Сонечко» використовувалися різноманітні методи та форми роботи: індивідуальна (читання, малювання, виготовлення сувенірів), групова ( конкурси прогулянки, екскурсії, змагання), масова (свята, концерти, акції).

На високому рівні відбулися такі заходи: рольова гра «Ми – пішоходи», година спілкування «Твій ворог – тютюнопаління!», конкурс малюнків на асфальті «Сонце, літо і я», ігрова програма «Табір – територія радості», акція «Боротьба з королем сміття», вікторина для знавців Червоної Книги, захід «Ой прийшла зелена трійця», соціальна реклама «Європа відкрита для українців», конкурс малюнків «Моя Батьківщина»,  свято у загонах « Я – патріот»,  виховний захід «Дружба єднає щирі серця», спортивні змагання «Малі Олімпійські ігри», зустріч з А-Іванівським НВК (представляли вихованці ІІІ та ІV загонів, вокально-хоровий колектив «Співаночки», танцювальний колектив «Шанс», драматичний гурток «Натхнення»), танцювальний марафон, ігри наших дідусів та бабусь, скарбничка відгуків та побажань «Залишаю вам на згадку», урочиста лінійка закриття табірної зміни.

Важливе місце у відпочинку , оздоровленні та залучення учнів до дослідницько-краєзнавчої роботи займали екскурсії, яких у таборі були майже кожного дня для різних загонів. Розпочиналися знайомство з природою, звичаями, обрядами та традиціями рідного села ( екскурсія до шкільної світлиці, бібліотеки,  до парку «Перемоги», в природу «Збір квітів для віночків на свято Трійці»), продовжилося екскурсіями по районним місцинам (А.-Іванівське лісництво та А.-Іванівський НВК, палац Куріса в селі Ісаєво ), обласним (Одеський дельфінарій «Немо») і завершилася екскурсією до дендропарку «Софіївка» в місто Умань.

Оздоровлення та змістовний відпочинок не був би можливим без наших турботливих та небайдужих спонсорів. Вихованці та працівники табору безмежно дякують всім, хто долучився до проведення оздоровчої кампанії «Літо 2017». Особлива подяка Стрюківському сільському голові  Какорі Марії  Іванівні та депутатам  місцевого самоврядування  –  у виділенні коштів  із бюджету сільської ради для повноцінного харчування учнів.Голова сільської ради не залишала без особистої уваги вихованців та працівників табору.  Марія Іванівна більшу частину свого життя віддала школі та учням, проблеми школи для неї  на першому місці, тому  часто відвідувала територію відпочинку. Вихованці пришкільного табору вдячні за допомогу та організації екскурсій  ТОВ «Єврос»,  Мартинюку В.І., підприємцям, одноосібникамМаксименко І.М., Михайлюку С.Ф.,Карпенко Н.М., Парталосі І.С., Демченко Н.В., Садовій Т.В., Кузьміну А.В., Долі В.Б., Каїрі В.В., Музикі Ю.В., Ненову Г.В., батькам.На «стіні подяки» діти в художній формі висловили  щирі слова вдячності  за смачне харчування постачальнику якісних продуктів  Калантай Наталії Олександрівні.

 І тепер це сонце завжди буде поряд з нами, нестиме з собою радість, родинне тепло і добробут. Нехай у душі кожного жителя країни дитинства назавжди залишиться світлий промінець добра, а його відлуння зігріє все навколо.

І.М.Топал, педагог-організатор

Стрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 746 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar