Головна » 2015 » Грудень » 1 » Тиждень безпеки життєдіяльності
00:37
Тиждень безпеки життєдіяльності

Тиждень безпеки життєдіяльності 

   З 23 по 27 листопада 2015 року у навчально-виховних комплексах Миколаївського району, Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ст. та Миколаївському ДНЗ (ясла-садок) №1 "Сонечко"  пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності. Мета: виховання поважного ставлення до безпеки людини, профілактика травматизму невиробничого характеру, вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях.

   Розпочато тематичний Тиждень  загальношкільними лінійками «Безпека життєдіяльності».

   Вихованці  дошкільних підрозділів вчилися  правилам вуличного руху, безпечному  користуванню електро- та газовими приладами, правилам поведінки у побуті та на природі.  А у  Миколаївському ДНЗ (ясла-садок) №1 "Сонечко"  дітки  середніх та старших груп взяли участь  у розвагах  «Незвичайні пригоди у лісочку", "Азбука безпеки".  Для батьків проведено тематичні батьківські збори "Безпека дітей - у наших руках",  "Діти та вулиця", "Що повинні знати наші діти".

    У рамках Тижня безпеки життєдіяльності класні керівники та класоводи А-Іванівського,  Ульяновського,  Скосарівського, Василівського навчально-виховних комплексів   та Стрюківської  ЗОШ І-ІІІ ст.  провели тематичні бесіди  «Пожежна безпека»,   «Правила безпечної поведінки біля водойм восени та взимку»,  «Отруєння людей грибами, отруйними рослинами, продуктами харчування, водою. Домедична допомога при отруєннях ",  виховні години «Вивчи правила пожежної безпеки та розкажи їх членам своєї родини», "Піротехнічні вироби", "Дії населення при загрозі теракту", години спілкування  «Тероризм  – загроза людству»,  «Поведінка біля водойм. Допомога потопаючому».

     З молодшими школярами опрацьовано наступні теми:  «Безпека на дорозі», «Служби порятунку  101, 102, 103, 104»,  «Вогонь – ворог, вогонь – друг», «Правила безпечної поведінки біля водойм восени та взимку»,  «Безпека щоденного життя».

      Вихованці 5-8 класів Василівського НВК написали диктант «Наша безпека – у наших руках».

    Федорова Н. М., вчитель основ здоров’я у Стрюківській ЗОШ І-ІІІ ст.,  провела практичне заняття «Природні та техногенні небезпеки».

     За безпеку дорожнього руху у Ульяновському НВК  агітувала агітбригада  «Світлофор», виступ якої називався  «Дорожній «Єралаш».

      У Скосарівському НВК семінар-практикум для педагогів «Перша допомога при травмах» підготувала та практично відтворила медична сестра Дзюбенко А.Ф., а  педагогом-організатором Рожновим О.П. організовано перегляд та обговорення відеофільмів, відеосюжетів з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

     Закінчився  Тиждень безпеки життєдіяльності  відпрацюванням  практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та навчальною евакуацією із навчальних закладів.

   Загалом, підсумовуючи  результати проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності можна з певністю констатувати, що питання  безпеки життєдіяльності підростаючого покоління  в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь  залежить  їх майбутнє – щасливе та безпечне!

                                                                       Семко Ю.М., методист РМК

Переглядів: 497 | Додав: odessa | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar