Головна » 2015 » Квітень » 10 » Ульяновський НВК
09:41
Ульяновський НВК

Людські чесноти . Мужність

    Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. На жаль, сотні з них отримали поранення і знаходяться на лікуванні у шпиталях та лікарнях. Усім їм, як ніколи, потрібні увага, добре слово, повага та любов небайдужих людей.

    З метою формування у дітей сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених колишніми і нинішніми захисниками Батьківщини в Ульяновському НВК «ЗОШ І –ІІІ ступенів – ДНЗ» проходять Уроки мужності.

    Урок мужності «Людські чесноти. Мужність» підготувала класний керівник 11 класу Вітренко Л.С. зі своїми вихованцями .      

      Дуже емоційно діти пояснювали, як вони розуміють прислів’я про людські риси характеру. Розгадавши кросворд, визначили одну з важливих людських чеснот, яка в наш нелегкий для України час є особливо актуальною. Це мужність. Про цю чесноту 11–класники розповідали на прикладі героїв сьогодення, зокрема Надії Савченко. Розповідь про цю мужню дівчину розпочали її словами «Я вірю в свій народ. І вірю, що у нас дійсно чиста, гідна і славетна нація».

    Діти захоплено слухали розповідь про життя, арешт героїчної жінки, потім всі разом   написали побажання Надії Савченко.

  Також   класний керівник Больбот Є.П. провела урок мужності «Україна Єдина»  у 7 класі . Розпочався урок екскурсом в минуле, який провів вчитель історії Косенко В. А., він розповів про територіальні та етнографічні особливості розвитку різних регіонів України, про передумови неоголошеної війни на Донбасі.  

   В літературно-музичній композиції пролунала пісня «Україна – це я» у виконанні учнів 7 класу, відеоряд супроводжувався кліпом Т. Табакова «Небесну Сотню, Господи прийми», кліпом Вітора Бронюка «Запах війни». Діти писали листи-голуби до воїнів АТО, на карті України позначали сердечками місця проживання своїх родичів та території України і запаленням свічок вшанували пам'ять Небесної Сотні та воїнів-героїв, загиблих в АТО.

   Вчителька початкових  класів Осадча Г. П.провела  виховний захід   «Наша Батьківщина  рідна Україна». Вона розповіла  дітям про визвольну боротьбу українського народу за свою незалежність з часів Запорізької Січі і до сьогодення. Згадали героїв Небесної Сотні. Діти розповідали вірші, співали пісні про героїчні подвиги українців .  В кінці заходу учні підняли голубів миру, з словами-характеристиками нашої Батьківщини, заспівали Гімн України.

    Також наймолодші учні нашої школи написали  листи,  малюнки, які надішлють   бійцям АТО. Як же трепетали маленькі серця, бажаючи, щоб їхні малюнки та обереги відводили кулі від воїнів , щоб зігрівали їхню душу теплі слова листів!

                                                                  Больбот Є.П., педагог- організатор                                                                                            Ульяновського НВК

Переглядів: 320 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar