Головна » 2016 » Січень » 22 » Ульяновський НВК
16:07
Ульяновський НВК

День Соборності в Ульяновському НВК

            На виконання Указу Президента України «Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України» та  з метою виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу в Ульяновському НВК 22 січня 2016 року вчителем історії Чеченіною В.М. проведено Урок Соборності  «Єднання заради Незалежності» .

      Вчителька розповіла про те, як вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки  і Західно-Української Народної Республіки  в одну державу. Внаслідок фатальних невдач Української революції 1917  – 1921 року державність зберегти не вдалося. І як результат, упродовж XX століття українці змушені були кількаразово відновлювати її в боротьбі. 

          Діти обговорювали події сьогодення, порівнювали їх із минулим, а ще розповідали про те, як вітали своїх друзів із цим святом в соціальних мережах.

                                       Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 306 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar