Головна » 2016 » Березень » 31 » Ульяновський НВК
14:48
Ульяновський НВК

Щоб  пам’ятали…

  30 березня 2016 року з учнями старших класів Ульяновського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» проведено круглий стіл «Визволення Миколаївського району від німецько – фашистських загарбників». Вчитель історії  В.М. Чеченіна  показала розстановку сил на час визволення України, адже з осені 1943 року на території України було зосереджено майже половину діючих радянських збройних сил. Битва за визволення України тривала двадцять два місяці.

  Окупація території Миколаївського району відбувалася з 29 вересня 1941 року по 30 березня 1944 року. Учні разом із вчителем аналізували ті події, ставили себе в ті умови, думали, як би поступали і жили вони в умовах окупації, порівнювали умови окупації фашистами та сьогоднішні реалії України. Вчителька показала на мапі наступальні дії 3-го Українського фронту, в результаті яких була звільнена Одещина, і, зокрема, Миколаївський район.

 З цікавістю переглянули діти спогади односельців у книзі «В народній творчості черпаємо натхнення», яку було видано ще у 2014 році. Хвилиною мовчання пом’янули загиблих, поклали квіти до обеліска,  на якому викарбувані  імена героїв, які загинули , визволяючи територію Ульяновської сільської ради.                        

                    Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 356 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar