Головна » 2016 » Травень » 12 » Ульяновський НВК
09:19
Ульяновський НВК

День пам’яті та примирення та День Перемоги над фашизмом у Європі.

  Весна принесла багато святкових та пам’ятних днів, але серед всіх них є день, який, згідно із Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у другій світовій війні 1939 -1945 років» встановлено в 2015 році – це День пам’яті та примирення, 8 травня.

 Ще задовго до пам’ятної дати учні та вчителі  Ульяновського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ»  провели акцію «Допоможи ветерану»,  під час якої не тільки допомагали  ветеранам та пенсіонерам, але й записували їх спогади про війну. Вчителі історії Чеченіна В.М. та Косенко В.А провели тиждень історії, під час якого висвітлювались події, які передували незалежності України, досліджували  роль України в перемозі  у Великій Вітчизняній війні.

 Бібліотекар Новіцька В.В. оформила книжкову виставку «Пам’ятаємо! Перемагаємо!», вчитель трудового навчання Бойко Д.О з учнями 8 класу виготовляли символ пам’яті  про полеглих – червоні маки, які потім, у день Перемоги над фашизмом у Європі, вручали кожному учаснику мітингу.

 Учні НВК впорядковували пам’ятники  загиблим воїнам в селі Ульяновка, обеліск біля школи, могили загиблих солдатів у селах Комарашево та Мар’яновці. 

  8 травня, в День пам’яті та примирення, учні 9 класу провели тематичну лінійку  , а 9 травня, в День Перемоги над фашизмом у Європі , спільно з сільським Будинком культури підготували літературно – музичну композицію «Цей день належить вам по праву» ,з якою учні виступили біля братських могил в селі  Ульяновка та Мар’яновка. В композиції були і слова вдячності за врятований світ і загиблим, і живим, вшанування  жінок – воїнів, жінок – трудівниць, жінок-підпільниць, жінок – матерів, які внесли свій вклад в перемогу над нацизмом. Згадали і про полеглого в Афганістані нашого земляка М. Петренка, і про тих, хто сьогодні боронить незалежність нашої Батьківщини.

 З коротким вступним словом звернувся до присутніх сільський голова Атнашевський О.В. Завершився мітинг  хвилиною мовчання та покладанням вінків та квітів до пам’ятника загиблим  землякам.

                      Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 298 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar