Головна » 2016 » Листопад » 27 » Ульяновський НВК
17:17
Ульяновський НВК

    26 листопада - День пам’яті жертв голодоморів

   Коридором з запалених свічок, які тримають  кожної четвертої  суботи листопада в руках українці, линуть душі замордованих штучним голодом дітей, чоловіків, жінок, стариків.

    В цей день звучать по всій Україні молебні, шепочуть молитви родичі та близькі замордованих, а з неба очима голодних дітей заглядають зорі. Потужна  мільйоноголоса  молитва  лине  вгору, а на устах питання: «Як в країні чорноземів та високих врожаїв міг статися голод в урожайний рік?».

    Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору 25 листопада 2016 року  в Ульяновському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» відбулася конференція на  тему: «Розіп’ята  душа на хресті і всевишньої печалі», яку  підготувала та провела з учнями старших класів вчитель історії вчитель історії  Чеченіна В.М..

    Учні читали уривки з твору українського письменника У. Самчука  «Марія»,  декламували вірші про події 1932-33 рр. та говорили про те, що штучно створений голод – це злочин проти людства і людськості.

   26 листопада біля пам’ятного хреста відбувся траурний мітинг, на якому виступив Ульяновський сільський голова О.В. Атнашевський,  а священник отець Віталій відслужив панахиду. В молитві схилили  голови всі присутні на мітингу, а до хреста лягли квіти.

Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 255 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar